Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

KAYSERİ´DE 27 BİN 449 HASTAYA EVDE SAĞLIK HİZMETİ UYGULANDI

KAYSERİ´DE 27 BİN 449 HASTAYA EVDE SAĞLIK HİZMETİ UYGULANDI

Kayseri´de Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, evde sağlık hizmetleri birimleriyle Kayseri´de 2018 yılında yaklaşık 27 bin 449 hastaya hizmet verildiğini söyledi.

Kayseri´de İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, evde sağlık hizmetleri birimleriyle Kayseri´de 2018 yılında yaklaşık 27 bin 449 hastaya hizmet verildiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürlüğü ve Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği(EVSAD) tarafından, ´Alzheimer ve Demans hastalılarının Tanı ve Bakımı, Manevi Moral ve Motivasyonu´ adı altında panel düzenlendi. Kayseri Sağlık Müdürlüğü Geriatri Hastanesi Toplantı Salonunda yapılan panele, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Kayseri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Nevzat Özer, İl Müftüsü Şahin Güven, Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Yüksel Kahraman, EVSAD Şube Başkanı Cesim Zeydanlı ve davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, evde sağlık hizmetleri kapsamında ziyaret sayılarını arttırarak hizmet götürmek istediklerini vurguladı. Benli, "Avrupa´da Modernizmliğini alalım derken hastalıklarını önce alıyoruz. Önce hastalığı alıyoruz,sonra akabinde gelecek şeyleri kabul ediyoruz. İyi koordinasyon ve el ele vererek ilerlemezsek önümüzde bizi sıkıntılı günler bekler. Kurumların arasında ki birlikteliği daha üst düzeye çıkarabilmek ve daha güzel noktalara getirmeliyiz ki hizmetin seviyesini yukarılara çıkartalım. İl Sağlık Müdürlüğümüzde Evde Sağlık Hizmetleri diye bir birimimiz var. İlçelerde dahil olmak üzere 14 ekibimiz var. 2018 yılında yaklaşık 27 bin 449 hastaya ziyaret edildi. Bu yeterli değil ama bu konuda destekleyerek hem de ziyaret sayılarını arttırmak istiyoruz. Şuan aktif olarak 5 bin 203 hastamız var. Bunlara biz hizmet götürüyoruz" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer de Türkiye´de huzurevi sayılarının arttığını belirterek, şunları söyledi: "2002 yılında Türkiye´de 63 tane huzurevi varken 4 bin 982 vatandaşımız kalıyor iken,2018 yılı itibariyle 146 huzurevi var ve 13 bin 750 vatandaşımı kalıyor. Giderek artan bir ivme var. Gerek kamu adına gerek STK anlamında çok güzel çalışmalar yapılıyor.Kayseri´de 2018 yılı Şubat ayı itibariyle 50 bin 456 ağır engelli vatandaşımıza biz bunlara evde bakım hizmet veriyoruz. Aylık ödediğimiz tutar 9 milyon TL´dir."

Düzenlenen panelde Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Geriatri Bölümünden Doç Dr. Sibel Sakın, Demans ve Alzheimer Hastalarının Bakımı hakkında bir sunum yaptı.