Bugün, 19 Mart 2024 Salı

KAYSERİ´DE 300 ENGELLİYE AKÜLÜ ARABA

KAYSERİ´DE 300 ENGELLİYE AKÜLÜ ARABA

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün ´Emniyetle Engelsiz Yarınlar Projesi´ kapsamında bir hayırsever tarafından alınan 300 akülü aracın ihtiyaç sahiplerine dağıtım töreni yapildı

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün ´Emniyetle Engelsiz Yarınlar Projesi´ kapsamında bir hayırsever tarafından alınan 300 akülü aracın ihtiyaç sahiplerine dağıtım töreni yapildı.

İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki akülü araç dağıtım törenine, Vali Süleyman Kamçı, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer, iş adamı Çetin Şen, engelliler ve yakınları katıldı.

Törende konuşan Vali Kamçı, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için son yıllarda büyük projeler gerçekleştirildiğini ancak özellikle alt yapı konusunda yapılması gereken daha çok iş olduğunu söyledi.

Vali Kamçı, her insanın engelli olabileceğini vurgulayarak ?O anlamda engelli vatandaşlarımız için ne yapılsa azdır. Engelli vatandaşlarımızın bir sürü eksiği olduğunu biliyorum. Ama Devletimiz son yıllarda engelli vatandaşlarımız ile alakalı çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Engelli vatandaşlarımızın da engelsiz vatandaşlar gibi yaşayabileceği duruma gelir temennisi ile sevgilerimi sunuyorum.? dedi.

Engelli vatandaşlara akülü araç hediye eden hayırsever iş adamı Çetin Şen´e teşekkür eden Kamçı, araçları vatandaşlara teslim etti.

Vali Kamçı, ayrıca hayırsever Şen´den, dağıtılan akülü araçların hurdaya çıkana kadar bakımlarını karşılama sözünü de aldı.

Engellilerden 10 yaşındaki Rümeysa Coşkun, 6 yaşından bu yana tekerlekli sandalye kullandığını belirterek, akülü araca kavuşmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Öte yandan törende, 2016 yılındaki projeleri dolayısıyla Emniyet Genel Müdürlüğünce düzenlenen Toplum Destekli Polislik Ödüllerinde birinciliğe layık görülen Kayseri Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerine Vali Kamçı tarafından ödülleri takdim edildi.

Dağıtılan akülü araçlar şarj edildikten sonra 10 saate kadar kullanılabiliyor, saatte 30 kilometre hıza ulaşabiliyor.