Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

KAYSERİ´DE 4 IŞİD, 2 DHKP-C ÜYESİ YAKALANDI

KAYSERİ´DE 4 IŞİD, 2 DHKP-C ÜYESİ YAKALANDI

Kayseri´de polis tarafından düzenlenen iki ayrı operasyonda, IŞİD (DAEŞ) terör örgütü üyesi 4 kişi ile DHKP-C terör örgütü üyesi 2 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Kayseri´de polis tarafından düzenlenen iki ayrı operasyonda, IŞİD (DAEŞ) terör örgütü üyesi 4 kişi ile DHKP-C terör örgütü üyesi 2 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Kaçan 1 IŞİD üyesinin yakalanmasına çalışılırken, şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada IŞİD bayrağı ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süredir takibe aldığı ve dün Suriye´ye geçmek üzere hazırlık yaptıklarını belirlediği 5 IŞİD üyesinden 3´ünü merkez Melikgazi İlçesi Keykubat Mahallesi´ndeki evde, 1´ini ise merkez Kocasinan İlçesi Erkilet Mahallesi´ndeki evde yakaladı. IŞİD üyesi 1 şüphelinin ise kaçtığı belirlendi. Gözaltına alınan 4 IŞİD´linin kaldığı 2 evde yapılan aramada, Suriye´deki IŞİD militanları ile ilişki içinde oldukları belirlendi, IŞİD bayrağı ve çok sayıda da örgütsel doküman ele geçirildi. IŞİD şüphelilerinin sorgularının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Öte yandan, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kayseri´nin merkez Talas İlçesi´ndeki bir rezidansta yaptıkları operasyonda DHKP-C terör örgütü üyesi 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin rezidanstaki odalarında örgütsel dökümanlar bulundu. Her iki olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.