Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KAYSERİ´DE 88 OKUL DAHA BEYAZ BAYRAK ALDI

KAYSERİ´DE 88 OKUL DAHA BEYAZ BAYRAK ALDI

Temizlik ve hijyen açısından yeterli görülen okullara verilen Beyaz Bayrak, Vali Süleyman Kamçı´nın da katıldığı törenle 88 okula verildi.

Temizlik ve hijyen açısından yeterli görülen okullara verilen Beyaz Bayrak, Vali Süleyman Kamçı´nın da katıldığı törenle 88 okula verildi.
 
Kayseri Melikgazi Erciyes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen törene Vali Kamçı, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yirik, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Sezai Çamdalı, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, bayrak almaya hak kazanan okulların müdürleri ve öğrenciler katıldı.
 
Vali Kamçı, törende yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında 2015 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde, okulların temizlik ve sağlığa uygunluk açısından belirli kriterlere uyması esas alınarak, denetlemeler neticesinde okulların bu kriterler bakımından iyileştirilen okulların, Beyaz Bayrak ile ödüllendirildiğini ifade ederek, başarılı okulları tebrik etti.
 
İlimizde 88 okulun, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünün yetkili personellerinin gerçekleştirdiği denetimler neticesinde Beyaz Bayrak almaya hak kazandığını ifade eden Vali Kamçı,  şöyle devam etti:
 
?Beyaz Bayrak alan okul sayımız ise toplam 222´ ye ulaşmıştır. Melikgazi Erciyes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz´de Beyaz Bayrak kazanan okullarımız arasında yer almıştır. Okullarını iyileştirme yolunda gösterdikleri çaba ve gayretler nedeniyle başta idarecilerimiz olmak üzere, emeği geçen herkesi tebrik ediyor, okullarımızın her türlü imkan ve olanaklarının en iyi seviyelere çıkarılması temennisiyle, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.?
 
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Çamdalı yaptığı konuşmada ilimizdeki ?Beyaz Bayrak? çalışmaları hakkında bilgiler vererek, 88 okul yöneticilerini başarılarından dolayı tebrik etti.
 
Konuşmaların ardından Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okulların müdürlerine sertifikalarını ve Beyaz Bayrakları Vali Kamçı ve protokol üyeleri tarafından verildi.
 
Bünyesinde uygulama oteli de bulunan Melikgazi Erciyes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan pasta, günün anısına Vali Kamçı ve beraberindekiler tarafından kesildi.