Bugün, 19 Mart 2024 Salı

KAYSERİ´DE AK PARTİ ADAYI MEMDUH BÜYÜKKILIÇ BAŞKAN OLDU

KAYSERİ´DE AK PARTİ ADAYI  MEMDUH BÜYÜKKILIÇ BAŞKAN OLDU

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı´na, yerel seçimin resmi olmayan sonuçlarına göre, AK Parti´nin adayı Memduh Büyükkılıç seçildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı´na, yerel seçimin resmi olmayan sonuçlarına göre, AK Parti´nin adayı Memduh Büyükkılıç seçildi.
Kayseri´nin Melikgazi ilçesinde 1 dönem Fazilet Partisi´nden, 3 dönem de AK Parti´den belediye başkanlığı yapan Memduh Büyükkılıç, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için yine AK Parti´den Kayseri Büyükşehir Belediyesi´ne aday gösterildi. Büyükkılıç, kesin olmayan sonuçlara göre, seçimi kazandı. 
MEMDUH BÜYÜKKILIÇ KİMDİR?
Memduh Büyükkılıç, 25 Ekim 1953´te, Kayseri´nin Develi ilçesine bağlı Şıhlı Mahallesi´nde dünyaya geldi. Kayseri İmam Hatip Okulu ve Bornova Suphi Koyuncuoğlu Lisesi´nde eğitim gören Büyükkılıç, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi´nden mezun oldu. Nöroloji dalında uzmanlığını alan Büyükkılıç, Niğde Devlet Hastanesi ve Kayseri SSK Hastanesi´nde uzman hekim olarak görev yaptı. Askerliğini Kıbrıs Girne Asker Hastanesi´nde tabip teğmen olarak tamamlayan Büyükkılıç, farklı sivil toplum örgütlerinde yöneticilik ve başkanlık yaptı. Aktif siyasete 1993 yılında Refah Partisi İl Başkanı olarak giren Büyükkılıç, 1995´teki genel seçimde 20´nci dönem Kayseri milletvekili seçildi. Evli ve 3 çocuk babası Memduh Büyükkılıç, Melikgazi´de 1999´da Fazilet Partisi´nden, 2004, 2009 ve 2014 seçimlerinde ise AK Parti´den belediye başkanı seçildi.