Bugün, 19 Mart 2024 Salı

KAYSERİ´DE ?AKILLI ŞEHİRCİLİK ÇALIŞTAYI´

KAYSERİ´DE ?AKILLI ŞEHİRCİLİK ÇALIŞTAYI´

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından ´Akıllı Şehircilik´ çalıştayı düzenlendi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından ´Akıllı Şehircilik´ çalıştayı düzenlendi.
Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi Erciyes konferans salonunda düzenlenen çalıştaya, Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, ilçe belediye başkanları ve daire müdürleri katıldı. Çalıştayda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, düzenlenen etkinliğin önemine değinerek, "Akıllı aydınlatma ve akıllı sulama sistemlerimiz KASKİ ve elektrik şirketimiz tarafından park ve bahçelerimizde pilot uygulama olarak devam ettiriliyor. Bu uygulamalardan çok ciddi tasarruf sağladığımızı söyleyebilirim. Ulaşımda da pek çok uygulamayı yürütüyoruz. 5 kavşağımızda akıllı kavşak çözümlerimiz test ediliyor. İlerleyen süreçte önce 52 kavşağa daha sonra sinyalize olan tüm kavşaklarımıza uygulayacağız. Ulaşımda ayrıca akıllı otopark çalışmalarımızın testleri de tamamlandı. Türkiye´ye örnek uygulamalarımızdan bisiklet paylaşım ağımız her geçen yıl daha geniş bir alanda daha fazla kişi tarafından kullanılıyor. Ulaşımda ayrıca, Mobil Ulaşım Bilgi Sistemi ile tüm araçların ne zaman nereye geleceği ile ilgili bilgiyi takipçilerimizle paylaşıyoruz. Çağrı merkezinde ise 153 üzerinde tek numaraya geçildi. Şu anda 16 ilçe belediyemiz ve KASKİ ile ilgili tüm talepler tek merkezden koordine ediliyor" ifadelerini kullandı.
Ortak akılla hareket edilmesi, uyum kültürünün en üst seviyede gösterilmesinin şehrin ve kurumların yararına olacağını kaydeden Büyükkılıç, "Bu çalışmalar sadece belediyelerimiz için değil özellikle sanayimizin gelişmesi için de önem arz ediyor. Son yıllarda endüstri 4.0 diye adlandırılan ve 4´üncü Sanayi devrimi olarak nitelendirilen bir sanayi sistemini kurmak için birlikte çalışmalı ve teknolojiyi sadece kullanan değil üreten ve geliştiren bir toplum olmalıyız. Akıllı robot ve üretim bantlarının oluşmasını sağlayarak küresel anlamda diğer sanayi devleriyle yarışabilir hale gelmeliyiz? diye konuştu. 
Vali Şehmus Günaydın ise, Kayseri´de her alandaki bilgilerle sağlıklı bir veri tabanı oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Akıllı şehircilik konusunda Kayseri´de yapılan çalışmaları takdirle izlediklerini dile getiren Vali Günaydın, ?Başka Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emek veren herkese teşekkür ediyoruz? dedi.