Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KAYSERİ´DE BALIKÇIYI ÖLDÜREN SANIĞA ÖMÜR BOYU HAPİS

KAYSERİ´DE BALIKÇIYI ÖLDÜREN SANIĞA ÖMÜR BOYU HAPİS

30 yaşındaki Mehmet Avcı´yı tabancayla vurduktan sonra, başını taşla ezerek öldürmekten yargılanan mermerci 43 yaşındaki Ali Hakan Yücel, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

 30 yaşındaki Mehmet Avcı´yı tabancayla vurduktan sonra, başını taşla ezerek öldürmekten yargılanan mermerci 43 yaşındaki Ali Hakan Yücel, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davanın bugünkü karar duruşmasında tutuklu Ali Hakan Yücel, Nevşehir Cezaevi´nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken; duruşmada öldürülen balıkçı Mehmet Avcı´nın eşi, annesi ve babası hazır bulundu.



Önceki duruşmada sanık Ali Hakan Yücel ile eşi A.Y. arasında geçen telefon kayıtları mahkeme salonunda dinlendi. Ses kaydında eşi A.Y.´nin, "Mehmet öldürülmüş biliyor musun? Kim öldürmüş?" sorusuna sanığın, "Paramparça etmişler. Kafası beyni yokmuş. Hem kafasını ezmişler, hem sıkmışlar. Her şeyden haberim var" dediği; A.Y.´nin "Kim yapmış olabilir ki?" sorusuna ise, sanık Ali Hakan Yücel´in "Mesela ben. Tek ben yaparım o işi, zevkle" dediği duyuldu.


Tutuklu sanık Ali Hakan Yücel mahkemede karar duruşmasındaki savunmada öldürülen Mehmet Avcı´nın eşi ile ilişkisinin olduğunu iddia ederek, "Üzerime atılan suçlamayı kabul etmiyorum. Eşime ´Mehmet´i ben öldürdüm, bu işi zevkle yaparım´ sözlerim sinirle eşimi korkutmak için söylenmiş sözdür" dedi.



Aracında bulunan kan ilerinin öldürülen Mehmet Avcı´ya ait olduğunu belgeleyen Adli Tıp raporuna karşı sanık Ali Hakan Yücel, "2013´te bir düğünde kavga çıkmıştı, bana saldırmışlardı. İçlerinde Mehmet Avcı da vardı. Arabamı da kaçırmaya çalışmışlardı. Kan lekesi öyle bulaşmış olabilir" dedi.

Bu cinayetin, üzerine yıkılmak istendiğini ileri süren Yücel, "Arabamın görüldüğü tek bir mobese kaydı yok. Ben hayalet Casper miyim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti sanık Ali Hakan Yücel´e, Mehmet Avcı´yı, kasten adam öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezası verdi.


9 Eylül 2015´te Kayseri- Ankara karayolunun 35´inci kilometresinde yol kenarında sırtından vurulup, başı taşla ezilmiş erkek cesedi bulundu. Yapılan araştırmada öldürülen kişinin balıkçı Mehmet Avcı olduğu belirlendi.

Soruşturmayı yürüten jandarma hayatını kaybeden balıkçıyı, köylüsü mermer işçiliği yapan Ali Hakan Yücel´in öldürdüğünü belirledi ve tutuklandı.

- Kayseri