Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

KAYSERİ´DE ÇANAKKALE ÇADIR MÜZESİ´NE ZİYARETÇİ AKINI

KAYSERİ´DE ÇANAKKALE ÇADIR MÜZESİ´NE ZİYARETÇİ AKINI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi´nin 101´inci yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı´na kurulan Çanakkale Çadır Müzesi, ziyaretçi akınına uğradı. Çadır müze önünde uzun kuyruklar oluşurken, yabancı öğrencilerin de müzeyi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi´nin 101´inci yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı´na kurulan Çanakkale Çadır Müzesi, ziyaretçi akınına uğradı. Çadır müze önünde uzun kuyruklar oluşurken, yabancı öğrencilerin de müzeyi ziyaret edip, asker kıyafetli görevlilerle selfie yapmaları dikkat çekti.

Cumhuriyet Meydanı´na kurulan ve içerisinde Çanakkale Zaferi´nde askerin kullandığı mataradan silaha, kurşunlardan üniformalara kadar değişik eşyanın sergilendiği müzeye hafta sonu yoğun ilgi gösterildi. Çadır müze önünde kuyruklar oluştu. 7´den 70´e yüzlerce kişi, Çanakkale Zafer´inin ne şartlarda kazanıldığını gözler önüne seren müzede, duygu dolu anlar da yaşadı. Müze ziyaretçiler, müzede yer alan ve dönemi yansıtan asker kıyafetli görevlilerle birlikte fotoğraf çektirdi.

Diğer yandan, müzenin yabancı misafirleri de vardı. Kayseri Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde eğitim gören Uganda, Pakistan, Bangladeş, Afganistan ve Cubutili öğrenciler de müzeyi gezdi. Meraklı gözlerle müzede sergilenen eşyayı inceleyen yabancı öğrencilerin, aynı zamanda selfie yapıp müzedeki manken askerlerle de hatıra fotoğrafı çektirmeleri dikkat çekti.