Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KAYSERİ´DE CHP MİLLETVEKİLİ ADAYI ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

KAYSERİ´DE CHP MİLLETVEKİLİ ADAYI ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi´nin (CHP) Kayseri´de 24 Haziran seçimleri için 8´inci sırada milletvekilliğine aday gösterdiği iş adamı Metin Kantarcı, sıralamadaki yeri nedeniyle adaylıktan çekildi.

Cumhuriyet Halk Partisi´nin (CHP) Kayseri´de 24 Haziran seçimleri için 8´inci sırada milletvekilliğine aday gösterdiği iş adamı Metin Kantarcı, sıralamadaki yeri nedeniyle adaylıktan çekildi.
Kayseri´de 12 Mayıs´ta düzenlediği basın toplantısı ile CHP´den aday adaylığını açıklayan iş adamı Metin Kantarcı, dün parti yöneticileri tarafından Yüksek Seçim Kurulu´na (YSK) teslim edilen milletvekili aday listesinde Kayseri´den 8´inci sırada aday gösterildi. Ancak, Metin Kantarcı, sıralamadaki yerini beğenmeyip adaylıktan çekildi. Kantarcı dilekçesini YSK´ya verdi.
Sıralamadaki yeri nedeniyle adaylıktan çekildiğini doğrulayan Metin Kantarcı, parti üyeliğinden istifa etmediğini söyledi. Kantarcı, "Diğer aday arkadaşlarımızla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Ben bir iş adamı olarak, yerimin 8´inci sıra olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle adaylıktan çekildim. Arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Partimden kesinlikle istifa etmedim, sadece adaylıktan çekildim. Dilekçemi de Seçim Kurulu´na bugün verdim" dedi.
Diğer yandan, milletvekili geçici aday listeleri 26 Mayıs´ta, kesin aday listeleri ise 30 Mayıs´ta ilan edilecek. Bu nedenle CHP´nin 26 Mayıs´a kadar Metin Kantarcı´nın yerine aday gösterilecek ismi açıklaması bekleniyor.
İLK SIRADA, İYİ PARTİ´YE GEÇEN ARIK YER ALDI
CHP, Kayseri´de ilk sırada, İYİ Parti´ye geçen milletvekilleri arasında yer alan mevcut milletvekili Çetin Arık´ı yeniden aday gösterirken, sıralama da şu şekilde oluştu:
"Ahmet Yıldız (Saadet Partisi kontenjanı) Aşkın Genç, İbrahim Kaan, Mazhar Oğuz Özsoy, Gonca Yelda Orhan, Recep Bulut, Kadim Şahin ve Nizamettin Temel."