Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KAYSERİ´DE CUMHURİYET BAYRAMI RESEPSİYONU YAPILDI

KAYSERİ´DE CUMHURİYET BAYRAMI  RESEPSİYONU YAPILDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 93´üncü yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, Kayseri Valiliği´nce düzenlenen ´93. Yıl Cumhuriyet Resepsiyonu´ Hilton Oteli´nde yapıldı

  

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 93´üncü yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, Kayseri Valiliği´nce düzenlenen ´93. Yıl Cumhuriyet Resepsiyonu´ Hilton Oteli´nde yapıldı.

 

Vali Süleyman Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı´nın ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Sami Dedeoğlu ve Hülya Nergis,  Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 12. Hava Ulaştırma Ana üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün ve üniversite rektörleri başta olmak üzere mülki ve askeri erkân ile siyasiler, sivil toplum kuruluşlarından davetliler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

 

Resepsiyon, Vali Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı´nın konuklarını kapıda karşılamasıyla başladı. Davetlilerin Cumhuriyet Bayramlarını kutlayan Vali Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilendi.

 

Vali Kamçı, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Türk Milletinin, tarihteki en parlak başarılarından biri olan Cumhuriyetimizin 93. yılını birlikte kutlamanın mutluluk, coşku ve heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

 

?İşgalci devletlere karşı verdiğimiz Kurtuluş mücadelesi, milli birlik ve beraberlik ruhu ile tüm zorluk ve yokluklara rağmen kazanılmış; bu büyük zafer, 29 Ekim 1923 yılında ilan edilen Cumhuriyet ile taçlandırılmıştır. Cumhuriyeti ayakta tutan yegâne kuvvet; milletin ta kendisidir. Türk milleti, Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. Bugün, demokratik bir hukuk devleti olma yolunda, kat ettiğimiz yolu, yaklaşık 3 ay önce demokrasimize yönelen ?15 Temmuz Darbe Girişimi? karşısında milletimizin cansiperane mücadelesi, anlatmaya yeterlidir.?

 

Konuşmasının sonunda Vali Kamçı, Cumhuriyetimizin ilanının 93. Yıldönümü vesilesiyle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah ve mücadele arkadaşlarını şükranla andığını, şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık dilediğini, tüm Kayseri halkının ve milletimizin Cumhuriyet Bayramını yürekten kutladığını söyledi.

 

Daha sonra kırmızı beyaz renklerle hazırlanan ve üzerinde ?Cumhuriyetimizin 93. Kuruluş Yıldönümü Kutlu Olsun´ yazılı pasta, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı ve şehit yakınları ile birlikte kesildi.

 

Resepsiyonun sonunda Vali Süleyman Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı resepsiyona katılan davetlilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çekindi.