Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

KAYSERİ´DE DEAŞ´IN SÖZDE ASKERİ EMİRİ VE OĞLU YAKALANDI

KAYSERİ´DE DEAŞ´IN SÖZDE ASKERİ EMİRİ VE OĞLU YAKALANDI

Kayseri´de, DEAŞ terör örgütünün sözde Sincar askeri emiri ve ağır silahçısısı olduğu öne sürülen Irak uyruklu Abdülhalık Kurdi (47) ile DEAŞ adına Telafer´de savaşçı olarak faaliyet yürüttüğü belirtilen oğlu Mehdi Kurdi (18), polis tarafından gözaltına

Kayseri´de, DEAŞ terör örgütünün sözde Sincar askeri emiri ve ağır silahçısısı olduğu öne sürülen Irak uyruklu Abdülhalık Kurdi  (47) ile DEAŞ adına Telafer´de savaşçı olarak faaliyet yürüttüğü belirtilen oğlu Mehdi Kurdi (18), polis tarafından gözaltına alındı.
Kayseri Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Melikgazi ilçesi  Esentepe Mahallesi´ndeki bir eve operasyon yaptığı. Operasyonda Irak´ta bulunduğu dönemde DEAŞ adına sözde Sincar askeri emiri ve örgüt içinde ağır silahçısı (havancı) olarak görev yaptığı iddia edilen Abdülhalık Kurdi ile örgüt adına Telafer´de savaştığı öne sürülen oğlu Mehdi Kurdi yakalandı. Gözaltına alınan baba ile oğlu emniyet müdürlüğüne götürüldü.
Zanlıların 1 yıl önce Türkiye´ye kaçak olarak girdikleri, Esentepe Mahallesi´ndeki bir gecekonduya yerleşip, kağıt ve hurda topladıkları öğrenilirken, 1 hafta süren takip sonucu yakalandıkları kaydedildi. Baba-oğul şüpheliler adli tabipliğe götürülerek, parmak izleri alındı.

DEAŞ İLE BAĞLANTILARI DEVAM EDİYORMUŞ
Kayseri´de TEM Şubesi ekiplerinin yaptığı operasyonda gözaltına alınan DEAŞ´ın sözde Sincar askeri emiri ve havancısı Abdulhalık Kurdi ile örgüt adına savaştığı belirtilen oğlu Mehdi Kurdi´nin Türkiye´ye geldikten sonra örgütle bağlantılarını kesmedikleri ve irtibat halinde oldukları  belirlendi. Türkiye´de ´güvenli bölge´´ olarak nitelendirdikleri Kayseri´ye gelerek, kullanılmayan bir bir gecekonduda kalan ve günün erken saatlerinde kağıt ve hurda toplayıp, gündüzleri dışarıya çıkmamaya özen gösteren DEAŞ şüphelisi baba- oğulla ilgili soruşturmanın ´uyuyan hücre´ yönünde genişletileceği ifade edildi.