Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

KAYSERİ´DE EVLİLİK VAADİYLE DOLANDIRICILIĞA 5 GÖZALTI

KAYSERİ´DE EVLİLİK VAADİYLE DOLANDIRICILIĞA 5 GÖZALTI

Kayseri´de oturan Ş.Ö. (51) ve oğlu G.Ö.´yü (29), evlenme vaadiyle dolandırdığı iddia edilen Suriyeli 5 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Kayseri´de oturan Ş.Ö. (51) ve oğlu G.Ö.´yü (29), evlenme vaadiyle dolandırdığı iddia edilen Suriyeli 5 kişi, polis tarafından gözaltına alındı. Ş.Ö., işçi oğlu G.Ö.´yü, bir yakınları aracılığıyla tanıştığı Hatay´da oturan Suriyeli Mustafa J.´nin (41) kızı Maya J. (20) ile evlendirmek istedi. Ş.Ö., Hatay´a gidip, Maya J.´yi ailesinden istedi. Söz yüzüklerinin takılması ardından baba ve oğlu ile Suriyeli aile, Kayseri´ye geldi. Baba Ş.Ö., gelin adayı Maya J.´ye düğün için 40 bin lira değerinde ziynet eşyası aldı. Suriyeli aile, altınları alıp, düğün hazırlığı yapacaklarını söyleyerek Hatay´a döndü. Daha sonra telefonla aileyi arayan Ş.Ö., Mustafa J.´ye ulaşamadı. Ailenin kayıplara karışması üzerine dolandırıldığını anlayan Ş.Ö., durumu polise bildirdi. Kayseri Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Hatay´da yaptığı çalışma sonucu Suriyeli aileyi yakaladı. Gözaltına alınan Mustafa J., kızı Maya J. ve akrabaları olduğunu ileri sürdüğü Sabah El F., Ali D. ve Muhammed Al F. Kayseri´ye getirildi. Şüphelilerin, daha önce de aynı yöntemle birçok kişiyi dolandırdığı ve yaklaşık 2 milyon liralık vurgun yatığı öğrenildi. 5 kişi, emniyetteki işlemleri ardından adliyeye sevk edildi.

TUTUKLANDILAR
Kayseri´de oturan Ş.Ö. ve işçi oğlu G.Ö.´yü, evlenme vaadiyle dolandırdığı iddia edilen Mustafa J., kızı Maya J., akrabaları SabahEl F., Ali D. ve Muhammed Al F. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.