Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

KAYSERİ´DE FETÖ DAVASINDAN TUTUKLU 7 POLİS TAHLİYE OLDU

KAYSERİ´DE  FETÖ DAVASINDAN TUTUKLU 7 POLİS TAHLİYE OLDU

Kayseri´de yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, tutuklu yargılanan 7 polis memuru, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Kayseri´de yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, tutuklu yargılanan 7 polis memuru, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.
Kayseri 4´üncü Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, meslekten ihraç edilen ya da açığa alınan 7 tutuklu polis memuru ile avukatları katıldı. Duruşmada, kapatılan Bank Asya´da hesapları bulunduğu, örgütün kriptolu haberleşme sistemi ´ByLock´ kullandıkları, yine kapatılan ´Kimse Yok Mu Derneği´ne bağışta bulundukları iddiaları bulunan kişiler, yaptıkları savunmada, suçlamaları kabul etmediler. Yargılanan kişiler, FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmadıklarını, sadece kişisel ticari işlemleri için Bank Asya´da hesap açtıklarını, ´ByLock´ uygulamasını hiç kullanmadıklarını ve ´Kimse Yok Mu Derneği´ne de o dönemki şartlar altında ve derneğin amacını gerçekten hayır işlemek olduğunu düşündükleri için küçük miktarlarda bağışta bulunduklarını ifade ettiler. Mahkeme heyeti, yaptığı yargılama sonucu, Ergün Kurt, İsmail Bayram, Mehmet Durmuş, Memduh Karagülle, Murat Doğru, Oğuz Kalkan ve Şerafettin Ergün´ün adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar vererek, duruşmayı19 Eylül gününe erteledi.