Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

"KAYSERİ´DE FETÖ´NÜN KAFASINA YATMAYAN VALİ VE BAŞKAN VARDI"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri basınına Erciyes´in 3 bin 400 metre yüksekliğinde 15 Temmuz sürecinde gösterdikleri tavır nedeniyle teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri basınına Erciyes´in 3 bin 400 metre yüksekliğinde 15 Temmuz sürecinde gösterdikleri tavır nedeniyle teşekkür etti. Başkan Çelik, yerel basının bu süreçte zirveyi hak ettiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri´deki basın mensuplarına Erciyes´in 3 bin 400 metre yüksekliğinde bulunan Ottoman Üst İstasyon´da yemek verdi. Vali Süleyman Kamçı´nın da katıldığı basınla buluşmada Kayseri basınına teşekkür edilerek, 15 Temmuz ve sonrasında Kayseri´de yaşananlarla ilgili bilgi verildi.

"HALKIMIZ VATANINA, BAYRAĞINA SAHİP ÇIKTI"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz ve sonrasında halkımızın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısıyla vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıktığını söyledi. Bu süreçte ülke genelinde ulusal basının, Kayseri´de de yerel basının durması gereken yerde durduğunu vurgulayan Başkan Çelik, "Ülkemiz çok sıkıntılı bir süreçten geçti; ama hamdolsun ki zaferle ve sonunda arınmayla bu süreç devam ediyor. Bu süreçte teşekkür edilmesi, şükredilmesi gereken konular var. En başta Rabbimize şükrediyoruz. Bu süreçte Rabbimizin desteğini her zaman hissettik.  Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ediyoruz. Dik duruşu, azim ve kararlılığıyla, milletimizle birlikte meydanlara inmesiyle bu sürecin zaferle sonuçlanmasındaki en büyük katkı Sayın Cumhurbaşkanımıza ait. Halkımıza da Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyup meydanlara inerek, vatanına, milletine, bayrağına, devletine sahip çıktığı için teşekkür ediyoruz. Bu süreçte hem ülke genelinde ulusal basın, Kayseri´de de yerel basın durması gereken yerde durdu. Hepinizin desteğini yanımızda hissettik. Yerel basın bu süreçte zirveyi hak etti. Bu yüzden Erciyes´in zirvesinde basınımıza teşekkür etmek istedik. Bu süreçte, yazılarınızla, görüntülerinizle sergilediğiniz tavırdan dolayı yönettiğimiz şehir adına hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

"KAYSERİ´DE FETÖ´NÜN KAFASINA YATMAYAN VALİ VE BAŞKAN VARDI"

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, bir soru üzerine Kayseri´nin darbe girişimi yapan hainler için neden önemli olduğunu dile getirdi. "Yurtta Sulh" adı verilen sözde konseyin İstanbul, Ankara ve İzmir ile birlikte Kayseri´ye de özel önem vererek bu illerdeki vali ve belediye başkanlarını değiştirmeye kalkmasının nedeni üzerinde duran Başkan Çelik, "Kayseri´nin dört il içinde olmasının iki faktörü var. Birinci faktör, bu terör örgütünün sivil ayağında Kayseri´de ciddi bir yapılanma vardı. Ekonomik olarak gelişmiş illerde bu yapı daha etkindi. İkinci faktör ise 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı darbeciler tarafından lojistik ve nakliye merkezi olarak planlanmıştı. Nakliye uçaklarıyla yurdun farklı bölgelerindeki kuvvetleri taşımak istiyorlardı. Kısa zaman içinde Erkilet Havaalanı pistini araçlarla kapatmamız ve 12. Üs´sün elektriklerini kesmemiz bu planı engelledi. Sözde konseyin dört ilin valisini ve belediye başkanını değiştirmek istemesi de Kayseri´de terör örgütünün kafasına yatmayan bir vali ve başkan olduğunu gösteriyor" dedi.