Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

KAYSERİ´DE ?GASTRONOMİ TURİZM ÇALIŞTAYI´ BAŞLADI

KAYSERİ´DE ?GASTRONOMİ TURİZM ÇALIŞTAYI´ BAŞLADI

Kayseri mutfağının dünyaya tanıtılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ´Gastronomi Turizmi Çalıştayı´ başladı.

Kayseri mutfağının dünyaya tanıtılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ´Gastronomi Turizmi Çalıştayı´ başladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından otelde düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şehir dışından gelen şeflerin de katkıları ile Kayseri´de lezzetlerin paylaşılacağını söyledi. Büyükkılıç, "Sucuk, pastırma ve mantı diyarı katmerin ve ketenin anavatanı Kayseri´dir. Pöç, fırın ağzı ve yağlaması ile şifa kaynağı gilaburusuyla lezzetler diyarı özel bir şehirdir. Lezzetlerimiz üzerine şiirler yazılmış. Yüzlerce lezzetin Kayseri´ye özgü olduğunu burada rahatlıkla söyleyebiliriz. Kayseri zenginliklerin şehridir.  Kayseri, kabak çekirdeği üretiminin yüzde 40´ını karşılıyor. Gilaburu dediğimizde ise ilçelerimizde bolca bulunduğunu ifade edebilirim. Gilaburu, böbrekte bulunan taşları parçalayarak idrarı da söktürür.  Böyle bir değeri pazarlamak ve tanıtmak onun üzerinden kazanım elde etmek bizim en doğal hakkımızdır" ifadelerini kullandı.
Vali Şehmus Günaydın da kenttin turizmde önemli bir noktaya geldiğini sözlerine ekleyerek, ?İnsanlar artık ?Hadi şuraya gidip, şu yemeği yiyelim´ diyebiliyor. Bugün düzenleyeceğimiz çalıştay da ilimizin gastronomi konusunda potansiyelinin ortaya konulmasında önemli bir adım olacaktır. İlimiz adına son derece güzel ve yararlı bir olaydır. Sahip olduğumuz bir çok değerden turizm anlamında daha fazla faydalanmak için hepimizin çok daha fazla çalışması gerekiyor. Turizmin gelişmesinde katkı veren bütün kurumlara teşekkür ediyorum? dedi.
Protokol konuşmalarının ardından programın ev sahipliğini yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç tarafından Vali Şehmus Günaydın´a günün anısına isminin yazılı olduğu mutfak önlüğü ile bıçak hediye edildi.  Çalıştayın iki gün boyunca devam edeceği, Kayseri mutfağının zenginliği ve gastronominin turizmdeki yeri ile ilgili dünyaca ünlü şeflerin katılacağı oturumlar gerçekleştirileceği belirtildi.