Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KAYSERİ´DE GAZİLER GÜNÜ ANMA PROĞRAMI

KAYSERİ´DE GAZİLER GÜNÜ ANMA PROĞRAMI

Kayseri Valiliği´nce 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

 

Kayseri Valiliği´nce 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi.
 
Cumhuriyet Meydanı´ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Osman Balcı, mülki ve askeri erkân ile gaziler, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
Vali Kamçı, Garnizon Komutan Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Balcı´nın Atatürk Anıtı´na çelenkleri sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 
 
Muharip Gaziler Derneği Başkanı Balcı, törende yaptığı konuşmada, "Gaziler günü canını bu vatan uğruna adayan kahramanların günüdür. Gaziler şehitlerimizle birlikte Türkiye Cumhuriyetinin tazminatısınız. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana sürekli iç ve dış tehditlere maruz kalmıştır. Gazilerimiz Kurtuluş Savaşında, Kore Savaşında, Kıbrıs Barış Harekâtında her türlü tehdidi bertaraf etmiştir. Ülkemiz bugün, dün olduğundan daha fazla iç ve dış hain odakların yoğunlaşan tehdidi altındadır. 15 Temmuz´da Türk Silahlı Kuvvetleri´nde yuvalanan millet ve cumhuriyet düşmanı bir kısım hainler, darbe teşebbüsünde bulundu. Bu darbe teşebbüsü Türk Silahlı Kuvvetleri´nin başta ordumuzun gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatımız ve aziz milletimizin kahraman evlatları tarafından önlenmiştir. Vatanı savunma mücadelesi, Türk varlığını sonsuza dek sürdürmek amacıyla devam edecektir.? diye konuştu. Günün anlam ve önemini belirten şiir ise Kayseri Lisesi öğrencilerinden Ahmet Tolga Kalaycı tarafından okundu. 
 
Törenin ardından Vali Kamçı ve beraberindeki protokole mensup üyeler, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şubesini ziyaret etti.
 
Vali Kamçı, burada yaptığı konuşmada, 19 Eylül Gaziler Günü´nün Devletimizin aldığı güzel kararla Gaziler Günü olarak kutlanamaya başlandığını ifade ederek ?Bildiğiniz gibi Devletimizin son yıllarda gaziler ve şehitler konusunda oldukça güzel işler yapıyor. Yeterli olmayabilir, eksikler olabilir. Gaziler ve şehit yakınları konusunda devletimizi yaptığı işler küçümsenmeyecek kadar fazla. Bu anlamada biz şehitlerimize minnettarız. Şehit yakınları ve gazilerimiz bizim başımızın tacı. Gazilerimiz devlet, millet ve bayrak uğruna uzuvlarından bir yerini kaybetmiş durumdalar. Bu anlamda gazilerimize de minnettarız. Ölen gazilerimize de Allah´tan rahmet diliyoruz.? dedi. 
 
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Osman Balcı ise Vali Kamçı ve beraberindekilerin bu özel günde kendilerini yalnız bırakmamasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, gaziler olarak duydukları memnuniyeti dile getirdi. 
 
Vali Kamçı ve beraberindekiler ayrıca Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği´ni de ziyaret ederek Başkan Yılmaz Üçkan ve dernek üyeleri ile bir süre sohbet etti.