Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

KAYSERİ´DE GERİ DÖNÜŞÜM KUMBARASI İLGİ GÖRÜYOR

KAYSERİ´DE  GERİ DÖNÜŞÜM KUMBARASI İLGİ GÖRÜYOR

Kayseri´nin merkez Melikgazi Belediyesi, potalı geri dönüşüm kumbaraları ile pet şişelerin geri dönüşüme kazandırılmasını sağlıyor.

Kayseri´nin merkez Melikgazi Belediyesi, potalı geri dönüşüm kumbaraları ile pet şişelerin geri dönüşüme kazandırılmasını sağlıyor.

Hunat Meydanı´nda yerleştirilen ve üzerinde basket potası olan geri dönüşüm kumbarasına ilgi çekti. Geri dönüşümde farkındalık oluşturmak amacıyla konulan potalı kumbarada bazı vatandaşlar, atış denemesi de yaptı. Pota üzerinde, "Geleceğini çöpe atma, pet şişeni potaya at" yazan ve hem bilgilendiren hem de eğlendiren geri dönüşüm çalışması ile ilgili olarak bilgi veren Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Doğal kaynakların daha verimli ve israfsız kullanımını sağlamak amacı ile başlattığımız bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarına devam ediyoruz. Bir süre önce pet şişe kumbaralarımızı farklı bölgelere yerleştirmiştik, şimdi de basket potası olan eğlenceli kumbaralarımızı da yerleştirdik. Geri dönüşüm kampanyasına dikkat çekmek ve farklılık oluşturmak için yeni tasarım çöp toplama kumbaralarımız vatandaşın da dikkatini çekiyor. Bu yöndeki çalışmalarımızda aynı zamanda sokak hayvanları içinde önemli bir konu var. Çünkü bu kumbaraların yanlarında suluklar da var. Buradan sokak hayvanlarının su ihtiyacını da karşılıyoruz. Özellikle büyük parklardaki kumbaralarda bu konuya önem veriyoruz" dedi.