Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

KAYSERİ´DE HIDIRELLEZ´E SÖNÜK KUTLAMA

KAYSERİ´DE HIDIRELLEZ´E SÖNÜK KUTLAMA

Kayseri´de 6 Mayıs Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı, Ramazan ayının ilk günü olması nedeniyle sönük kutlandı.

Kayseri´de 6 Mayıs Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı, Ramazan ayının ilk günü olması nedeniyle sönük kutlandı. Bayrama katılan az sayıdaki vatandaşa, protokol tarafından hurma ikram edildi.
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, her yıl olduğu gibi bu yıl da ?Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı´ kutlamaları için Gültepe Parkı´nda program düzenledi. 6 Mayıs´ın bu yıl Ramazan ayının ilk gününe denk gelmesi nedeniyle vatandaşlar, bu yılki kutlamalara ilgi göstermedi. Hıdırellez kutlamalarına, protokol üyeleri, emniyet güçleri, basın mensupları ve görevlilerin dışında 13-14 vatandaş katıldı. Kutlama programı, şehitler için saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı´nın mini konseri ile devam eden programda, 2 ses sanatçısı tarafından sevilen türküler de seslendirildi.
Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş, yaptığı açılış konuşmasında, Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı´na her yıl binlerce kişinin katıldığını ve parkın dolduğunu, çok çeşitli etkinliklere katıldığını, ancak bu yıl Ramazan ayının ilk gününün 6 Mayıs´a denk gelmesi nedeniyle vatandaşların ilgi göstermediğini belirtti. Taymuş, Türk geleneklerinde bulunan halat çekme, yoğurt yeme, çuval koşusu, kaşıkta yumurta taşıma, dikiş dikme gibi oyunların, Hıdırellez kutlamalarında oynandığını, kazanlarla pişirilen etli bulgur pilavının dağıtımında ise zaman zaman kargaşanın yaşandığını, ancak bu yıl çok sakin bir kutlama gerçekleştirdiklerini vurguladı. Taymuş, "Bu yıl Ramazan ayı da 6 Mayıs´ta başladığı için vatandaşların ilgisi ve katılım olmadı. Ancak bizim, resmi olarak kutlamamız gerekiyordu. Halk arasındaki inanca göre, Hıdır ve İlyas Peygamberler, bu gün bir araya geliyorlar ve vatandaşlar arasında dolaşıyorlar. Ayrıca, bu inanışa göre, vatandaşlarımız dilek ve isteklerini bir kağıda yazıp, bir gül ağacının dibine gömerlerse, o taleplerinin gerçekleşir, denilir. Böyle güzel inanışları da içerisinde bulunduran Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı´nın önce Kayserimize ve Türkiyemize, ayrıca bütün dünyaya güzellikler getirmesini diliyoruz" diye konuştu.