Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

KAYSERİ´DE ´KİRALIK İŞÇİ´ TEPKİSİ

KAYSERİ´DE ´KİRALIK İŞÇİ´ TEPKİSİ

Türk-İş, hayata geçirilmesi planlanan "kiralık işçi" düzenlemesine tepki gösterdi. Cumhuriyet Meydanı´nda toplanan sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Türk-İş İl Temsilcisi İdris Güven, "Eğer kiralık işçiden geri adım atılmazsa meydanlara ineriz

 Türk-İş, hayata geçirilmesi planlanan "kiralık işçi" düzenlemesine tepki gösterdi. Cumhuriyet Meydanı´nda toplanan sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Türk-İş İl Temsilcisi İdris Güven, "Eğer kiralık işçiden geri adım atılmazsa meydanlara ineriz" dedi.

Cumhuriyet Meyanı´nda toplanan sendikacılar adına konuşan Türk-İş İl Temsilcisi İdris Güven, "Kiralık işçilik, çalışanlara yeni bir tehdittir" dedi. Hükümetin geri adım atmaması halinde meydanlara ineceklerini ifade eden Güven, "Kiralık işçilik yeniden ısıtılıp gündeme getirildi. İşçilerin hakları tepkisi dikkate bir türlü alınmadı. Türk-İş olarak görüşümüzü her ortamda ortaya koyduk. Kiralık işçilik çalışanlara bir tehdittir. Taşeron uygulamasında yaşanılan sorunların çok daha büyüğünün gelecekte kiralık işçilik uygulaması sebebi ile yaşanacağını söyledik. Kiralık işçilik sisteminin diğer ülke uygulamalarına dikkat çektik. Yetkililer bizi dinlemiş gibi yapıyorlar. Dinlemiyorlar. Yapılan bütün ikazlara rağmen özünden değiştirilmemiştir. Türk-İş yapılmak istenen bu düzenlemeye karşıdır" dedi.

 
 

Güven, "Taşeron uygulaması yetmedi, kiralık işçilik ile sömürü çarkı hızlandırılmak isteniyor. Bu konuda 81 ilde imza kampanyası başlatıldı ve on binlerce imza toplandı. Buradan haykırdığımız kararlılık dalga dalga tüm işyerlerinde yankılanacak. İşçi sınıfı ve örgütlü gücü, gündeme getirmek istenen ve hak kayıplarına yol açacak hiçbir düzenlemeyi kabul etmeyeceğiz. Eğer bu konuda hükümet geri adım atmazsa tüm Türkiye´de eylem yapacağız. Meydanlara inip hakkımızı sonuna kadar arayacağız" diye konuştu.