Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

KAYSERİ´DE KUDÜS VE MESCİD-İ AKSA İÇİN ELLER DUAYA KALKTI

KAYSERİ´DE KUDÜS VE MESCİD-İ AKSA  İÇİN ELLER DUAYA KALKTI

  Kayseri Hunat Camii´nde kılınan Cuma Namazı sonrasında, cami avlusunda Kudüs ve Mescid-i Aksa için basın açıklaması yapıldı ve hemen ardından dua edildi.

 

 

Kayseri Hunat Camii´nde kılınan Cuma Namazı sonrasında, cami avlusunda Kudüs ve Mescid-i Aksa için basın açıklaması yapıldı ve hemen ardından dua edildi.

 

Cuma Namazı vaazını ve hutbeyi irad eden Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, namaz çıkışında avluda hazır bekleyen cenazelerin cenaze namazlarını da kıldırdı.

 

Cenaze namazlarının kılınmasının peşi sıra Hunat Camii avlusunda basın açıklamasını yapan ve Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş beyin daha önce yayınladığı metni okuyan Saklıbahçe Camii İmam Hatibi Sadi Özmen, Kudüs´ün ve Mescid-i Aksa´nın tarih boyunca hep Müslümanlara ait olduğunu ve yine Müslümanlara ait olarak kalacağını, bu kutsal toprak ve mekânların işgalci güçlere asla bırakılmayacağını, Müslümanların da bu noktada bilinçli olmalarını ve üzerlerine düşen görevleri yapmaları gerektiğini söyledi.

 

Basın açıklamasının ardından dua için sözü alan İl Müftüsü  Güven, Kudüs´ün ve Mescid-i Aksa´nın yüzyıllardır Müslümanların kanayan ve hiç dinmeyen yarası olduğunu, Müslüman yönetici ve idarecilerin basiretli, ferasetli bir şekilde hareket etmelerini, Peygamber Efendimiz´in (sallallahu aleyhi ve sellem) kilometreler ötesinden ve aylarca sürse de yalnızca ibadet maksadı için ziyaret edilmeye değeceğini belirttiği üç mescidimizden birisi olan Mescid-i Aksamız´ın asla yalnız bırakılmamasını, gelecek nesillerin de bu büyük değerlerimizden haberdar olmaları için bilinçlendirilmelerini belirterek Yüce Allah´a niyaz ve yakarışta bulundu.

 

Hunat Camii avlusunda ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıma kararına tepki göstermek için bir araya gelen kadın erkek yüzlerce insan büyük bir kalabalık oluşturdu.  Hep bir ağızdan Kudüs için dua eden topluluk, alınan bu karara tepki gösterdi ve basın açıklaması yapılan dualarla, yürekten söylenen ?aminler?le son buldu.

 

Basın açıklamasına, İl Müftüsü  Güven´in yanı sıra, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ak Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başkanı Ahmet Taş, Memur-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, STK başkanları, gönüllüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.