Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KAYSERİ´DE OPERASYONLARDA 300 KİŞİ TUTUKLANDI,2000 MEMUR AÇIGA ALINDI

KAYSERİ´DE OPERASYONLARDA 300 KİŞİ TUTUKLANDI,2000 MEMUR AÇIGA ALINDI

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, darbe girişiminden bu yana başlatılan FETÖ/PYD operasyonları kapsamında yaklaşık 300 kişinin tutuklandığını kamu, kurum ve kuruluşlarında 2 bine yakın açıkta bulunan ve haklarında adli ve idari soruşturma sürdürülen memur ol

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, darbe girişiminden bu yana başlatılan FETÖ/PYD operasyonları kapsamında yaklaşık 300 kişinin tutuklandığını kamu, kurum ve kuruluşlarında 2 bine yakın açıkta bulunan ve haklarında adli ve idari soruşturma sürdürülen memur olduğunu açıkladı.

Vali Süleyman KamçıErciyes Dağı´nın 3 bin 400 metresindeki Ottoman Tepesi´nde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve gazetecilerle bir araya geldi. Vali Kamçı, kentteki, son süreçte, Kayseri medyasının FETÖ örgütünün yanında değil, millet ve devletinin yanında olmasının kendilerini güç verdiğini belirterek şöyle dedi:

"Cumhurbaşkanımızın talimatını doğrultusunda herkesin gereği yapılacak. 15 Temmuz´dan bu yana Kayseri´ de 300´e yakın tutuklama oldu. 2 bine yakında kamu kurum ve kuruluşlarında açıkta olan memur var. Adli ve idari soruşturmalar sürüyor. Bunlarla ilgili tüm kuruluşlar araştırma yapıyor. OHAL kanunu kapsamında,şu ana kadar verilen yetkiyi vatandaşımıza karşı kullanma gereğini hissetmedik."

Gazetecilerin, Türkiye genelinde darbe olması halinde öncelikli olarak vali ve belediye başkanı atayacak 4 il arasında Kayseri´nin de bulunduğunu hatırlatması üzerine Vali Kamçı, şöyle konuştu:

"Darbecilerin hazırladığı sözde yazıda, öncelikli olarak vali ve belediye başkanı atanacak iller arasında KayseriİstanbulAnkaraİzmir vardı. Darbecilerin hazırladığı bu sözde yazıda vali ve belediye başkanı derdest edilecekti. Darbe teşebbüsü sırasında gerekenen önlemleri gecikmeden aldık. İlimiz Erkilet 12´nci Hava Ana Ulaştırma Üssü´nden 8 nakliye uçağı önceden kalkmıştı. Biz görev başındayken 3 uçak daha kalktı. Kayseri´de darbe girişimi sırasında hatasız bir süreç geçirildi. Kimsenin burnu kanamadı. Askeri birliklerimiz de bizim yanımızdaydı. Kayseri halkına gerek darbe girişimi sırasında gerek sonrasındaki demokrasi nöbetlerine gösterdikleri hassasiyet nedeniyle sonsuz teşekkür ederim" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Çelik de Kayseri medyasının demokrasiden yana takındığı tavır ve desteğe ve darbecilere karşı devletin, milletin ve hükümetin yanında yer alan Kayseri halkına bir kez daha teşekkürlerini iletti

Medya mensupları ve Kayseri valisi konuşmaların ardından, 3 bin 400 metreden hem Erciyes´in 3 bin 916 metredeki zirvesini hem de kent merkezini izledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ottoman zirvesinin mekanik tesislerle  Türkiye genelinde  çıkılabilen en yüksek yer olduğunu belirterek, "Ülkemizde telesiyejle 3 bin 400 metreye çıkılan tek yer burası. Buradan zirve 516 metre kalıyor" diye sözlerini tamamlayıp, Erciyes master projesi hakkında  bsilgilendirmede bulundu.