Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KAYSERİ´DE SAĞLIK TURİZMİ TOPLANTISI YAPILDI

KAYSERİ´DE SAĞLIK TURİZMİ TOPLANTISI YAPILDI

Kayseri il Kültür ve Turizm Koordinasyon Kurulu tarafından önerilen, kentte sağlık turizmini geliştirmek amacıyla toplantı düzenlendi

Kayseri İl Kültür ve Turizm Koordinasyon Kurulu tarafından önerilen, kentte sağlık turizmini geliştirmek amacıyla toplantı düzenlendi
Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Ticaret Odası Başkanlığı işbirliği ile Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz başkanlığında yapılan toplantıya, Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Yahyalı, Develi, Sarıoğlan ve Özvatan kaymakamlıkları, Turizm İşletmeciler Derneği, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti, Sağlık Müdürlüğü, özel hastanelerin temsilcileri, Sağlık Turizm Derneği, Erciyes A.Ş., Bayramhacı Mahalle Muhtarı, Hacıveli Kaplıcaları ve Kayseri´de faaliyette bulunan Seyahat Acentaları ve otel temsilcileri katıldı.
Etkinliğin açılışı konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, ´´Turizm artık deniz, kum, güneş değildir. Turizm tarihine baktığımız zaman sağlık turizmi ile başlamıştır. Savaşta yaralı olanlar kaplıcalarda tedavi görmüştür. Turizmin başlangıç noktası sağlık turizmi olmasına rağmen maalesef hiç önemsenmemiştir. Deniz, kum, güneş üçlüsü yoğunlaşmış ama son yıllarda öne çıkan turizm dallarında sağlık turizmi, gastronomi turizmi, kış turizmi önem kazanmaya başlamıştır. Bu üç turizm dalı da ilimizde mevcuttur. Özelikle sağlık kurumlarının tanıtım çabaları tabi ki çok önemlidir. Sağlık turizmi çok önemli bir turizm dalı ve çok gelir getiren turizm dalıdır. Bu toplantıda nasıl geliştiririz, nasıl pay oranını artırırız konusunda düşüncesi, görüşü, fikri, projesi olanlar söylerse mutlu oluruz´´ dedi.
Vali Yardımcısı Uslanmaz da, ´´Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de sağlık turizmi çok önemlidir. Şehrimizde sağlık altyapısı oldukça iyi ve gelişmiş durumda. Sağlıkta alternatif tıp da  Kayseri´de oldukça önemli yer tutmaktadır. Kurum, kuruluşlar ve ticaret erbapları olarak Kayseri turizmini canlandırmak için elimizden geleni yapmamız gerekmektedir. Şehrimizde sağlık turizmini daha da önemli yerlere getirmenin çalışmalarını yapmalıyız´´ diye konuştu.