Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

KAYSERİ´DE SOKAK HAYVANLARINA YEM BIRAKILDI

KAYSERİ´DE SOKAK HAYVANLARINA YEM BIRAKILDI

Kayseri´nin merkez Melikgazi İlçesi´nde sokak hayvanları ve kuşlar için yem bırakıldı.

Kayseri´nin merkez Melikgazi İlçesi´nde sokak hayvanları ve kuşlar için yem bırakıldı. İlçe Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için 34 ayrı noktada yemleme çalışması yaptıklarını söyledi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, kentte etkili olan kar yağışı ardından hava sıcaklığının da düştüğünü ve sık don olayları görüldüğünü, bu nedenle sokak hayvanları ile kuşların yiyecek ve yem bulmakta zorlandıklarını vurguladı. Büyükkılıç, şöyle dedi:

"Bu şehrin güzellikleri arasında yer alan kuş ve güvercinler, yaz aylarında şehrimize canlılık katıyor. Bu şehrin havasını, suyunu onlarla paylaşıyoruz. Ancak, bu kış aylarında yoğun kar yağışı ile beyaz örtüye bürünen park ve yeşil alanlarda yem bulmakta zorlanan kuşlara belediye olarak destek veriyoruz. Parklarda kendilerine buğday ve darı gibi yemler bırakıyoruz. Kedi, köpek gibi sokak hayvanları için ise çeşitli noktalara yiyecekler koyuyoruz. Böylece onların bu soğuk günlerde beslenmelerine yardımcı oluyoruz."

Halkın kendilerine yakın parklara ekmek artığı bıraktıklarını bundan da son derece mutlu olduklarını ifade eden Büyükkılıç, "Bu çalışmada özellikle çocukları teşvik ediyoruz. Çünkü bu tür alışkanlıkların ileriki yıllarda toplumda ortak değerleri koruma, paylaşma ve sahiplenme duygularını pekiştiriyor" diye konuştu.