Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

KAYSERİ´DE TEFECİ OPERASYONU: 5 GÖZALTI

KAYSERİ´DE TEFECİ OPERASYONU: 5 GÖZALTI

Kayseri´de bir inşaat şirketi üzerinden tefecilik yaparak, Maliye´yi ve vatandaşları zarara uğrattıkları iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı.

Kayseri´de bir inşaat şirketi üzerinden tefecilik yaparak, Maliye´yi ve vatandaşları zarara uğrattıkları iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin evinde yapılan aramada ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü´ne başvuran 15´e yakın vatandaş, kendilerinin tefecilik yöntemiyle dolandırıldıklarını, konut satışı altında çek ve senet alındığını veya satın aldıkları evlerin ipotek yapıldığını ileri sürdü. İhbarlar sonrası alınan izinle iletişimin dinlenmesi sonucu Kayseri´de bir inşaat şirketi üzerinden tefecilik yapan D.Y. Y., F.Y., İ.O., İ.D. ve N.İ.´nin ev ve işyerlerinde yapılan aramada çok sayıda senet ve çek ele geçirildi. Bu arada şüphelilerden N.İ.´nin evinde ´Baretta´ marka bir tabanca ile mermi de ele geçirildi. Tefecilik suçunu işledikleri ileri sürülen şüpheliler gözaltına alındıktan sonra şikayetçi sayısının 60´a ulaştığı, 5 kişinin nöbetçi mahkemeye çıkarılacakları ifade edildi.