Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

KAYSERİ´DE ´YILIN AHİSİ´ RECEP KEFKİR

KAYSERİ´DE ´YILIN AHİSİ´ RECEP KEFKİR

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ´yılın ahisi´ olarak 60 yaşındaki oto döşeme ustası Recep Kefkir´i seçti.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ´yılın ahisi´ olarak 60 yaşındaki oto döşeme ustası Recep Kefkir´i seçti.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından her yıl düzenlenen Ahilik Haftası kutlamalarında kayseri´de  ´yılın ahisi´ oto döşeme ustası Recep Kefkir seçildi. Oda tarafından ayrıca yılın ahilik ödülüne Ali Erkara, ahilik hizmet ödülüne ise Zekeriya Yapak seçildi. Ayrıca bu yıl ilin kalfası İsmail Eder, çırağı ise Osman Babaoğlu oldu. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, düzenleyecekleri etkinlikle ilgili olarak, "İnşallah önümüzdeki hafta Ahilik Haftasını kutlamaya başlayacağız. Pazartesi günü saat 09.00´da Atatürk anıtına çelenk koyacağız. Ardından Valimiz Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik´e ziyaretlerimiz olacak. Bunun dışında çeşitli etkinliklerle programlarımızı yapacağız" dedi.
Kayseri Ticaret İl Müdürü Alaatin Fırat ise "Ahilik Haftasını 18-24 Eylül arasında kutlayacağız. Bu yıl Ahilik Haftası ödülleri 3 kategoriye ayrıldı. Yılın ahisi, kalfası ve çırağı seçildi. Düzenlenecek törenle ödüllerini alacaklar. Ben bu açıdan seçilen esnaflarımızı tebrik ediyorum" dedi.
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan da "Kayseri´de Ahilik kutlamaları 1989 yılında başladı. Kutlamaların bugünlere gelmesinden dolayı çok mutluyum. Ahiliğin başlangıcı Kayseri´dir. Şuan bulunduğumuz yer Ahi Evran´ın Horasan´dan geldikten sonra ilk görev yaptığı yerdir. Her yıl bu etkinliğimiz güzel bir şekilde kutlanıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Yılın ahisi seçilen Recep Kefkir ise "Yılın ahisi seçildiğim için çok mutluyum. 1969 yılında sanayide çıraklık yaparak bu işe başladım. Ardından Allah iş sahibi olmamızı nasip etti. Organize Sanayi Bölgesine fabrika kurduk. Şimdiye kadar ustalar yetiştirdik. Ben oto döşeme malzemesi, kamyon çadırı, mobilya kumaşı satışı ve dokuma işi yapıyorum. Beni yılın ahisi seçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.