Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

KAYSERİ'DE 3 ÜNİVERSİTE YAKINDOĞU ÜNİVERSTESİ İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

 KAYSERİ

Kayseri üniversiteleri ile KKTC arasında eğitim işbirliği protokolü KAYSERİ`de Melikgazi Belediyesi ve Erciyes Üniversitesi`nin ortaklaşa düzenlediği `Yavru Vatan Kıbrıs ve Eğitim Modeli` için imzalanan işbirliği programında konuşan Yakın Doğu Üniversites

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi ve Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yakın Doğu Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Kentte bulunan bir otelde, imzalanan protokolün ardından yemek programı düzenlendi. Düzenlenen programda konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılınç, “Kıbrıs için önemli olan proje üretmek, ayakta kalmasını sağlamak. Bu anlamda da 11 tane üniversitesiyle ki bunun içerisinde 26 bin öğrencisi, 18 fakültesi, 103 ülkeden öğrenci çeşitliliğiyle adeta Kıbrıs'ı ayakta tutan dinamiklerden bir tanesi Yakın Doğu Üniversitesi. 
bugün de değerli hocamla gezerken daha değişik özelliklerini de öğrendim” ifadelerini kullandı. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ise, Kıbrıs'ın da Türkiye'nin bir parçası olduğunu ifade ederek, “Kıbrıs, Türkiye'den ayrı düşünmediğimiz bir bölge. Yakın Doğu Üniversitesi çok hızlı gelişen bir ülke. Öğrenci ve öğretim üyesi sayısı çok fazla olan, bilgi üretimi için altyapısı gelişmiş olan bir üniversite. Fakat geç kalmış bir işbirliği protokolü imzaladık. Hem biz, hem Abdullah Gül Üniversitesi hem de Nuh Naci Yazgan Üniversitesi. Aslında bunun belki yıllar önce olması gerekirdi. Ama bugüne kısmetmiş. Bu protokolleri hayata geçireceğiz bundan sonra. Karşılıklı işbirliğimizi artıracağız” diye konuştu. Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Dr. Suat Günsel, Kayseri'nin Kıbrıs Türk'ü için önemli bir şehir olduğunu vurguladı. Günsel gerçekleştirilen işbirliğinin iki ülke arasındaki bütünlüğün artırılması için atılan bir adım olduğunu belirterek, “Bugün üç üniversite ile yaptığımız işbirliği aslında Kıbrıs ile Türkiye'nin bütünlüğünü sağlayabilmek için attığımız bir adımdır. Üniversiteler birer dokuma tezgahıdır. Kıbrıs Türk'ünün Türkiye'si ile bütün olma isteğini ancak üniversiteler vasıtası ile mümkündür” dedi. Programa katılan Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç ise Yakın Doğu Üniversitesi'nden gelen rektör ve ekibini kutladığını ifade ederek, eğitimde yapılan her çalışmanın kendileri için gurur verici olduğunu söyledi.