Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

KAYSERİ’DE KADIN ÜRETİCİ PAZARI AÇILDI

KAYSERİ’DE KADIN ÜRETİCİ PAZARI AÇILDI

Kayseri'de Talas Belediyesi'nce kadınların evde ürettikleri ürünleri satabilmesi amacıyla oluşturulan, 'Talas Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı' düzenlenen törenle açıldı.

Kayseri'de Talas Belediyesi'nce kadınların evde ürettikleri ürünleri satabilmesi amacıyla oluşturulan, 'Talas Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı' düzenlenen törenle açıldı.
Pazarın açılışına; Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve kadın derneklerinin temsilcileri katıldı. 49 kadın üreticinin ürünlerini sunduğu pazarda, Kayseri mutfak lezzetlerinden hediyelik eşyaya, ev tarhanasından pekmeze kadar birçok ürün yer aldı.
Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, "Pandemiden önce her ayın ikinci pazarı antika pazarı kuruyorduk. Şimdi de her ayın ilk pazarı hanımlarımız için bu hanımeli pazarı kurulacak. Kadınlarımızın ürettikleri ürünler değerini  bu pazarda bulacak  ve ev ekonomisine katkı sağlayacaklar" dedi.
Talas Maharetli Eller Kadın Girşimci Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Feride Bilgin ise, "Bugün 49 üretici, evlerinde ürünleri buraya getirerek satabiliyor. Böylelikle hem kazancını sağlıyor hem de ev ekonomisine katkı sunuyor. Bazı hanımlarımız gelirlerinin bir bölümünü sosyal amaç için kullanıyor" diye konuştu.