Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

KAYSERİ’DE LİTYUM İYON PİL ÜRETİMİ YAPILACAK

KAYSERİ’DE LİTYUM İYON PİL ÜRETİMİ YAPILACAK

Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) düzenlenen ‘4’üncü Pil Teknolojileri ve Enerji Sistemleri Çalıştayı'na katılan ASPİLSAN Enerji Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bedri Dursun, Kayseri'ye yeni bir fabrika kurulması için çalışma başlattıklarını belirtti...

Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) düzenlenen ‘4’üncü Pil Teknolojileri ve Enerji Sistemleri Çalıştayı'na katılan ASPİLSAN Enerji Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bedri Dursun, Kayseri'ye yeni bir fabrika kurulması için çalışma başlattıklarını belirterek, "2020 yılında temeli atılacak bu fabrika ile ilk lityum iyon pil üretimini de sağlamış olacağız" dedi.
ERÜ Mühendislik Fakültesi, Enerji Dönüşümleri Araştırma ve Uygulama Merkezi ve ASPİLSAN Enerji Sanayi tarafından düzenlenen Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen çalıştaya, Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Osman Çoşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Genel Müdür Vekili Sadık Piyade, ASPİLSAN Enerji Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bedri Dursun ile çok sayıda akademisyen ve sektör temsilcisi katıldı. Düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını yapan ASPİLSAN Enerji Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bedri Dursun, yerli otomobil için gerekli adımların atıldığını belirterek, “Özellikle elektrikli aracın en önemli bölümünün güç kaynaklarını bataryalar oluşturmaktadır. Yerli araçlar içinde gerekli adımlar atılmıştır. Bu aracımız da elektrikli bir araç olacaktır. Savunma sanayisinde de sadece bataryalar ve pil değil, farklı enerji kaynaklarına da ihtiyacımız gün geçtikçe artmaktadır. Dünya pil ve batarya üretim teknolojileri ve tiplerindeki yeniliklerin çeşitli platformlarda takibi yapılarak ülkemiz endüstrisine kazandırılması ve yerli üretimin en kısa sürede hayata geçirilerek dışa bağımlılığı en aza indirilmesi noktasında sektör olarak bunu sürdürmek zorundayız. Bu yıl içerisinde Kayseri’de yeni bir fabrikanın kurulması için çalışmalarımızı başlattık. 2020 yılında temeli atılacak bu fabrika ile ilk lityum iyon pil üretimini de sağlamış olacağız” ifadelerine yer verdi.
Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Genel Müdür Vekili Sadık Piyade de konuşmasında ASPİLSAN’ın Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni yapılacak fabrikada üretimine devam edeceğini dile getirerek, “ASPİLSAN’a Kayseri’nin imkanları ile Sanayi Odası, Ticaret Odası, üniversitemizin destekleri ile Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesinde çok güzel bir yer tahsisi yapıldı. Yaklaşık 25 bin metre kare kapalı alanda kurulacak bir fabrikadır. Bu fabrika ile biz hem istihdamı artıracağız, hem de enerjide ses getirecek ürünler üreteceğiz” şeklinde konuştu.