Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

KAYSERİ’DE SİMİTÇİLER ZABITADAN ŞİKAYETÇİ

KAYSERİ’DE SİMİTÇİLER ZABITADAN ŞİKAYETÇİ

Kayseri Simitçiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Behçet Kılıç, üyelerine zabıtalar tarafından yazılan cezalardan şikayet etti..

 Kayseri Simitçiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Behçet Kılıç, üyelerine zabıtalar tarafından yazılan cezalardan şikayet ederek, "Bir çok arkadaşımız yazılan cezalar nedeniyle haciz ve hapis tehlikesi ile karşı karşıya" dedi.
Kayseri Simitçiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurucu Başkanı Behçet Kılıç, üyelerinin zabıtalar tarafından yazılan ceza nedeniyle mağdur olduğunu söyledi. Simitçilerin ekmek paralarını kazanmak için çaba harcadığını kaydeden Kılıç, "Artık bu zabıta ile simitçi gerginliği son bulsun. Biz bu konuda belediyeye dilekçelerle başvurduk ve simit satış noktasında simit stantları verilsin, üyelerimiz de hijyenik ortamda ekmeklerini kazansın dedik ama ne yazık ki bu talebimiz dikkate alınmıyor. İstanbul, Bursa gibi diğer bazı illerde simit satış arabaları var, oralarda bir düzen var. Bizlere de aynı şekilde bir uygulama yapılsın ve artık bu gerginlikler bitsin istiyoruz" ifadelerini kullandı.
50’ye yakın üyeleri olduğunu kaydeden Kılıç, "Bu sokakta simit satan insanların çoğu mağdur. Çünkü hem simitlerine el konuluyor ve köpek barınaklarına, yurtlara gönderiliyor, ardından da cezalar kesiliyor. Bu cezaları ödeyemeyen simitçi kardeşlerimiz de haciz ve hapis cezası ile karşı karşıya şu anda. Bu nedenle bu çile artık bitsin ve yetkililerle oturup, bu duruma bir çözüm bulalım” ifadelerini kullandı.