Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

KAYSERİ`DE "BEREKET ORMANLARI" PROJESİ

KAYSERİ`DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan`ın öncülüğünde gerçekleştirilen "Bereket Ormanları Projesi" kapsamında Kayseri'de de Melikgazi Tınaztepe Mahallesi'nde Kayseri Valiliğince fidan dikimi gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan`ın öncülüğünde gerçekleştirilen "Bereket Ormanları Projesi" kapsamında Kayseri'de de Melikgazi Tınaztepe Mahallesi'nde Kayseri Valiliğince fidan dikimi gerçekleştirildi. 

Orman Bölge Müdürlüğünce hazırlanan fidan dikimi törenine Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün'ün yanı sıra Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar eşleri ile birlikte, kamu kurum ve kuruluşlarının il ve bölge müdürleri, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile gönül elçileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Vali Düzgün, törende yaptığı konuşmada, Kayseri'nin doğal güzellikler ve kültür mirası bakımından çok zengin bir şehir olduğunu ve ildeki orman varlığının artırılması konusunda da son yıllarda ciddi çalışmalar yapıldığını belirtti.

Kayseri'de orman alanlarının genişletilmesi için il genelinde çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Vali Düzgün, orman ağaçları, meyve ağaçları ve bal ormanları ile sürdürülen ağaçlandırma çalışmaları ile hem arıcılığın gelişmesi hem de orman alanlarının genişlemesinin sağlandığını dile getirdi. 

Vali Düzgün, “Bereket Ormanları” projesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde gerçekleştirildiğini hatırlatarak, “Bereket Ormanları” sayesinde tüm ülkede ağaçlandırma çalışmaları yapılmasının daha yeşil ve yaşanabilir Türkiye için önem taşıdığını kaydetti. 

Fidan dikiminin gerçekleştiği bölgeye yakın bir alanda ayrıca “Plaket Ormanları”nın da yer alacağını belirten Vali Düzgün, kamu ve özel kurumlarda israfa yol açan plaket takdimlerinin artık gerçekleştirilmeyeceğini, bunun yerine plaket ormanlarına, plaket verilecek kişi onuruna fidan dikileceğini ve bunun için sertifika düzenleneceği bilgisini verdi.

Vali Düzgün, 2014 yılında 4 milyon, 2015 yılında 5 milyon ve 2016 yılında da 6 milyon fidan dikme hedefiyle, 3 yıllık dilimde Kayseri'de 15 milyon fidan dikmeyi hedeflediklerini belirterek “Orman Bölge Müdürlüğümüz ile birlikte sivil toplum kuruluşlarımızın ve belediyelerimizin de bu ağaçlandırma çalışmalarında çok değerli katkıları var, onlarında destekleriyle Kayseri'deki bitki örtüsünün hem çeşitlendirilmesi, hem de artırılması bakımından güzel çalışmalar gerçekleştiriliyor.” dedi.

Vali Düzgün, ayrıca 2 ay fidan dikimi ve 4 ay da dikilen fidanların bakımı olmak üzere 2 bin kişinin Kayseri'nin çeşitli ilçelerinde istihdam edileceğini de hatırlattı.

Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara da, konuşmasında ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgiler vererek, şunları söyledi:

"Ülkemizde ağaçlandırma çalışmalarına hız kazandırmak adına 2008-2012 tarihleri arasında ağaçlandırma seferberliği ilan edilmiştir. Bu dönem içerisinde Kayseri'de 347 bin dekar alanda çalışma yapılmış olup yaklaşık 41 milyon adet fidan toprakla buluşturulmuştur. 2013 yılında 60 bin 110 dekar alanda, 2014 yılında ise 64 bin 440 dekar alanda çalışma gerçekleştirilmiştir. 2015 yılında da çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir" 

Konuşmaların ardından Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün birlikte Bereket Ormanı'na ilk fidanı dikti. Protokol üyeleri ve eşleri, törene katılan gönül elçileri ve vatandaşlar ile öğrencilerde hazırlanan alanda fidan dikti. Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün, fidan dikiminin ardından vatandaşlara fidan dağıttı. 

İlk etapta 2 bin fidanın dikildiği Bereket Ormanı'na sedir, karaçam, huş, süs eriği, mahlep, aylantus, iğde ve akasya türlerinde toplam 83 bin 550 adet fidan dikilmesi planlandı.