Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

KAYSERİ´DEKİ ?ENGELSİZ ÇOCUK EVİ´NDE 70 ÇOCUK VAR

KAYSERİ´DEKİ ?ENGELSİZ ÇOCUK EVİ´NDE 70 ÇOCUK VAR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin önemli projelerinden olan, ´Engelsiz Çocuk Evi´nde, açılıştan 2 ay sonra 70 çocuğa hizmet verilmeye başlandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin önemli projelerinden olan, ´Engelsiz Çocuk Evi´nde, açılıştan 2 ay sonra 70 çocuğa hizmet verilmeye başlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Engelsiz Çocuk Evi´nin Türkiye´de ilk ve tek olan bir proje olduğunu söyledi.
Beyazşehir Mahallesi´ndeki ´Engelsiz Çocuk Evi´nde, 4- 12 yaşlarındaki zihinsel engelli, otizmli ve down sendromlu çocukların bakımı yapılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "İnsana yatırım konusunu slogan olmaktan çıkardık ve eyleme dönüştürdük. ´Gönül belediyeciliği´nde de Türkiye´ye örnek projeleri hayata geçiriyoruz. Türkiye´nin ilk ve tek ´Engelsiz Çocuk Evi´ne gelen çocuklarımız hem sosyalleşiyor hem de verilen eğitimlerle farklı beceriler kazanıyor" dedi. Çelik, 2 ay önce açılan çocuk evinde şu an 70 çocuğa hizmet verildiğini belirterek, kentte başka çocuk evleri de yapmayı planladıklarını söyledi. 
Tek katlı binada hizmet verilen ´Engelsiz Çocuk Evi´nde; uyku, yemek, dinlenme ve eğitim odaları bulunuyor. Burada çocukların yeteneklerini geliştirici oyunlar oynanıyor. ´Engelsiz Çocuk Evi´nde, zihinsel engelli 4- 12 yaşlarındaki çocuklara günübirlik ücretsiz hizmet veriliyor.