Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

"KAYSERİ´DEKİ KADAR SPORA DESTEK VERİLSE, SPORCU EKSİĞİ KALMAZ"

Türk Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Oğuz Tongsir, Kayseri´deki gazetecilerle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret etti, ardından da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan spor tesislerini gezdi

 
 
 

 

Türk Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Oğuz Tongsir, Kayseri´deki gazetecilerle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret etti, ardından da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan spor tesislerini gezdi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin spora yönelik yatırım ve desteklerini heyecan verici bulduğunu belirten Tongsir, "Kayseri´de spor aşığı bir belediye başkanı görmekten mutlu olduk" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir ile bir süre görüştü. Kayseri´de yapılan ve yapılacak olan spor tesisleri ile ilgili bilgiler veren Başkan Çelik, spora verdikleri desteği her geçen yıl artırdıklarını belirtti.

TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir de yaptığı açıklamada Kayseri´de hem şehirleşmeyi hem de Büyükşehir Belediyesi´nce spora verilen desteği heyecan verici bulduğunu söyledi. Tongsir, ziyarette Başkan Çelik´e TSYD´nin plaketini takdim etti.

Oğuz Tongsir daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri´de yapılan spor tesislerini gezdi. İlk olarak Harikalar Diyarı´na geçen Tongsir, Sukaypark ve Buz Pistini gezerek Spor A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin İşlertaş´tan bilgi aldı. İşlertaş, yaz spor okullarında yaklaşık 11 bin öğrenciye verilen spor eğitimi ile kış ve bahar dönemine ilişkin bilgiler verdi.

Oğuz Tongsir ve beraberindekiler Harikalar Diyarı´ndaki spor tesislerini de gezdi. Tesisleri çok beğenen Tongsir, buradan Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi´ne geçti. Spor salonlarında spor yapanları izleyen ve tesislerle ilgili bilgi alan Tongsir, Büyükşehir Belediyesi´nin 1300 kişilik kültür sanat merkezini de gezdi.

 

Spor A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin İşlertaş´ın Kayseri´de sporun gelişmesine yönelik çalışmalarla ilgili brifing vermesinin ardından Kadir Has Stadı´na geçen Oğuz Tongsir, stadı gezdikten sonra bir açıklama yaparak Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin spora sağladığı desteklerin hayranlık verici olduğunu belirtti.

Kayseri´deki gibi spora destek verilmesi halinde Türkiye´de sporcu eksiğinin kalmayacağını dile getiren TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in spora sağladığı desteklerin heyecan verici olduğunu belirterek, "Spor aşığı bir belediye başkanı görmekten mutlu olduk. Kendisinde gördüğümüz spor aşkı ve heyecan bizi inanılmaz mutlu etti. Biz TSYD olarak 1480 gazeteci arkadaşımızla Türkiye´nin dört bir yanında sporun bir yerlere gelmezi için çaba sarf ediyoruz. Bütün derdimiz spor, başka bir şeyin peşinde değiliz. Yerel yönetimlerin bu şekilde spora düşkün olmasını takdirle karşılıyoruz. Başkanımızla yaptığımız görüşmeden sonra tesisleri gezme fırsatı bulduk. Belediyenin yapmış olduğu işleri gördük. Özellikle gençlere dönük çalışmalar beni duygulandırdı. Amatörlere yönelik çalışmalar, gençlere yönelik hizmetler beni mutlu etti. Buz pateninden su kayağına, yürüyüşten karateye kadar her türlü spor var. Bir nesil işte böyle yetişecek. Bunu yaygınlaştırdıkça Türkiye´de sporcu eksikliği kalmaz. Bir nesil sağlıklı olursa daha iyi düşünür ve daha iyi şeyler yapar. Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin en tepedeki isimden an alt basamağına kadar herkesi bu bilinç içinde gördüm. Çok mutlu oldum. Gönül rahatlığı ile döneceğim. Bizim için Kayseri´nin apayrı yeri var" dedi.

TSYD´nin Kayseri´de temsilciliği olduğunu, şimdi şubeleşme çalışmalarına başladıklarını da ifade eden Tongsir, "Şimdi bir şube kuruyoruz.  Büyükşehir Belediye Başkanımız sağ olsun bizim arkamızda ve yardımcı olacaklarını söylediler. Hep beraber Kayseri´de şube kuracağız ve yapılanların kamuoyuna yansıması bakımından üzerimize düşen görevi yapacağız. Kayseri iyi bir yolda. Bu işlerde emeği geçen herkese bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum" diye konuştu.