Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

KAYSERİ´DEN 2017 YILININ İLK HAC KAFİLESİ YOLA ÇIKTI

KAYSERİ´DEN 2017 YILININ İLK HAC KAFİLESİ  YOLA ÇIKTI

  Kayseri´nin ilk Hac kafilesi, 01 Ağustos 2017 Salı gününü 02 Ağustos 2017 Çarşambaya bağlayan gece, Ahmet İnci Camii önünden İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven´in konuşma yapması ve dualarla birlikte uğurlandı.

 

 

Kayseri´nin ilk Hac kafilesi, 01 Ağustos 2017 Salı gününü 02 Ağustos 2017 Çarşambaya bağlayan gece, Ahmet İnci Camii önünden Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven´in konuşma yapması ve dualarla birlikte uğurlandı.

186 kişilik ilk hac kafilesini uğurlama programına, İl Müftüsu Güven ile birlikte, müftülük personeli, hacı adayları ve aileleri katıldı.

Burada özellikle hacı adaylarına hitap ederek yolculuklarının hayırlı ve mübarek olmasını, ibadetlerinin ve taatlerinin Rabbimiz tarafından kabul görülmesini niyaz eden Sayın Güven, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

?Kıymetli Kardeşlerim!

Yüce Mevla´nın biz mü´min kulların üzerine farz kıldığı hususlardan birisi de hac ibadetidir. Maddi imkânı olan ve Kâbe´ye gitmeye yol bulabilen herkesin hac yapması, Rabbimiz tarafından bir müminlerin üzerine kılınan bir farzdır. Çıktığınız bu kutlu yolculuğun tekrarı olmayabilir ve genelde de olmuyor. Öyleyse hac farizanızı yerine getirmek için çıktığınız bu yolu, sıradan bir seyahat olarak asla algılamayın. Bu yolculuk, öyle bir yolculuk olmalı ki dönüşünde manevi olarak bütün günahlarınızdan arınmış olmalısınız. Hakkıyla eda edilen bir hac farizası, hac ibadeti, kulu bütün günahlarından arındırır. Sizler, hac yolunun yolcuları olarak o kutsal topraklara giderken bunun bilincinde olmak durumundasınız.

?ORADAN TAKVA ELBİSESİNE BÜRÜNEREK DÖNMELİSİNİZ!?

Oralara, otellerde kalmak, yatıp dinlenmek için değil, gücünüzün yettiğince ibadet etmek için gidiyorsunuz. Şu andan tezi yok; kalbinizi ve gönlünüzü temizleyerek oraya gidin. Kalbiniz ve gönlünüz buralarda kalmasın. Yüce Allah, geride bıraktıklarınıza kefildir. Oraya gidenler, burayı düşünmemelidir. O eşsiz mekânlarda tek işiniz, ibadet olmalıdır. Bol bol dua edin, Kur´an okuyun, Rabbimizin bizlere olan nimetlerini anın. Kâbe-i Muazzama´yı seyretmek bile ibadetken, yanınızda bulunan hacılarla bu atmosferi bozacak muhabbetlere girmeyin. Telefonlardan olabildiğince uzak durun. Sizi ibadetten alıkoyacak her şeyi bir kenara bırakın.

Oralardan alıp getireceğiniz maddi olarak sadece iki şey olsun; hurma ve zemzem. Bunların harici için alışverişle zamanınızı öldürmeyin. Eşinize dostunuza, çoluğunuza çocuğunuza hediye almak gayesiyle oralara gitmiyorsunuz. Orada takva elbisesine bürünerek memleketinize dönmelisiniz. Giymiş olduğunuz ihramın anlamını kavramalısınız. Ölüm ve mahşer bilincini kuşanmalısınız.?

Sayın Güven, konuşmasının ardından dua yaptı ve hacı adayları, ilkin havaalanına ve oradan da işlemlerinin sonrasında Medine´ye gitmek üzere uğurlandılar.

Hacı adaylarına, 1 kafile başkanı, 4 erkek din görevlisi ve 1 bayan din görevlisi rehberlik ve refakat edecek.