Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

KAYSERİ´DEN AĞUSTOS AYINDA 4 TIR UN YARDIMI SURİYE´YE HAREKET ETTİ

KAYSERİ´DEN AĞUSTOS AYINDA 4 TIR UN YARDIMI SURİYE´YE HAREKET ETTİ

  Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yürütülen ?Halep´te İnsanlık Ölmesin!? başlığı altındaki Suriye´ye yardım kampanyası kapsamında,Kayseri İl Müftülüğünce ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubemizce, Organize Sanayi Bölge

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yürütülen ?Halep´te İnsanlık Ölmesin!? başlığı altındaki Suriye´ye yardım kampanyası kapsamında,Kayseri İl Müftülüğünce ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubemizce, Organize Sanayi Bölgesi Camii önünden, Cuma namazı çıkışında 4 TIR un yardımı, dualarla yola çıktı.

Uğurlama programına, Kayseri Vali Yardımcı Vekili Zekeriya GÜNEY, İl Müftü Vekili Tandoğan Topçu, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya, TDV Kayseri Şubesi yönetim üyelerinden Mustafa Çevik, Ali Aydın ve cemaat katıldı.

Programda konuşan İl Müftü Vekili Sayın Topçu, her ay 10 TIR olarak gönderilen yardımların 6 TIR´lık kısmını bu ayın 9´unda gönderdiklerini, kalan 4 TIR´lık yardımı da bugün göndereceklerini ifade ederek; bu 4 TIR ile birlikte, şu ana kadar bölgeye 244 TIR un yardımı yapıldığının bilgisini verdi. Bu un gıda yardımlarının Suriye´deki mağdur, mahrum ve mazlum kardeşlerimize ulaşmasında emeği geçen herkese çok teşekkür etti.

Sayın Topçu´dan sonra söz alan Kayseri Vali Yardımcı Vekili Sayın Güney, ?Kayseri´den her ay 10 TIR un yardımı gönderiyoruz Suriye´deki kardeşlerimize. Şu anki göndereceğimiz yardımlar, Kurban Bayramı öncesinde kardeşlerimizin yaralarına merhem olacak. Milletimiz, her zaman darda kalan insanların yardımcısı olmuştur. Biz de Kayseri olarak bunu en güzel şekilde yerine getiriyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.? dedi.

Uğurlama programı, Sayın Topçu´nun yaptığı dualar ile son buldu.