Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

KAYSERİ´DEN BİRLİKTE DİYARBAKIR´A GİDEN YÜZBAŞI, ASTSUBAY VE UZMAN ÇAVUŞ, BİRLİKTE ŞEHİT OLDU

KAYSERİ´DEN BİRLİKTE DİYARBAKIR´A GİDEN YÜZBAŞI, ASTSUBAY VE UZMAN ÇAVUŞ, BİRLİKTE ŞEHİT OLDU

Diyarnakir´ın Sur İlçesinde PKK´lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa, Piyade Astsubay üst çavuş Özgür Erdoğan ve Piyade Uzman Çavuş Osman Ateş´in şehadet haberi, aynı birlikte görev yaptıkları Kayseri´ye ulaştı. Şehi

Diyarnakir´ın Sur İlçesinde PKK´lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa, Piyade Astsubay üst çavuş Özgür Erdoğan ve Piyade Uzman Çavuş Osman Ateş´in şehadet haberi, aynı birlikte görev yaptıkları Kayseri´ye ulaştı. Şehit yüzbaşının Kayseri´deki eşi ve kayınpederine, acı haberi silah arkadaşları verdi.

Kayseri 1´inci Komando Tugayı´na bağlı olarak görev yaparken geçici olarak görev yaptığı Diyarbakır´da şehit düşen Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa´nın ailesine, şehadet haberinin verilmesinin ardından, kayınpederi Kasım Kaya´nın, merkez Kocasinan İlçesi Erciyes siteleri Bulvar Apartmanı´nda 3 kattaki dairesinin balkonuna Türk bayrağı asıldı.

 
 

Şehit Yüzbaşı´nın eşi Nadiye Çiğa´nın 2 ay önce bir kız bebeği dünyaya getirdiği ve adını "Ahsen" koydukları öğrenildi. Yüzbaşı Çiğa´nın Güneydoğu´ya göreve giderken eşi ve çocuğunu kayınpederinin evine getirdiği kaydedildi. Şehadet haberi üzerine kayınpederinin evine gelen yakınları, gözyaşlarına boğuldu.

Bu arada şehit yüzbaşının baba ocağı Mersin´deki ailesine, bugünkü aynı çatışmada şehit olan astsubay üst çavuş Özgür Erdoğan´ın Sivas´ın Divriği ve İzmir´deki ailelerine ve şehit uzman çavuş Osman Ateş´in Tokat´ta oturan ailesine de şehadet haberleri iletildi.

Kayseri 1´inci Komando Tugayı´ndan Güneydoğu´ya iç güvenlik harekatı çerçevesinde geçici olarak gönderilen 3 şehidin 3´üncü taburda ve yüzbaşı Yigit Can Çiğa´nın komutasında yan yana görev yaptıkları ifade edildi.



ri