Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

KAYSERİDEN SURİYE TÜRKMENLERİNE 12 TIR YARDIM

KAYSERİDEN SURİYE TÜRKMENLERİNE 12 TIR YARDIM

Kayseri´de Organize Sanayi Bölgesi ve Türk Kızılayı işbirliğiyle Bayırbucak Türkmenleri için toplanan 12 TIR yardım malzemesi törenle gönderildi. Uğurlama programına Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri OSB ve Türk

        Kayseri´de Organize Sanayi Bölgesi ve Türk Kızılayı işbirliğiyle Bayırbucak Türkmenleri için toplanan 12 TIR yardım malzemesi törenle gönderildi. Uğurlama programına Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa ÇelikKayseri OSB  ve Türkiye Kızılayı Kayseri Şubesi yöneticileri, sanayiciler ile çok sayıda kişi katıldı.

         Vali Düzgün, yaptığı konuşmada, Türkiye´nin güneyinde 3 yılı aşkın süreden bu yana acı olaylar görüldüğünü söyledi. Düzgün, Suriye´deki iç karışıklıkların Türkiye´yi de olumsuz etkilediğini söyledi. 2.5 milyona yakın Suriyeli´nin Türkiye´de konuk edildiğini belirten Vali Düzgün, şöyle devam etti: "Kayseri´de  Suriye, Irak ve diğer ülkelerden gelen yaklaşık 50 bin kişiyi kamu kurumları, STK´lar ve özel sektörün destekleri ile misafir ediyoruz. Geçtiğimiz haftada ülkemizin sınırına kadar yaklaşık 40 bine yakın Türkmen gelerek, KilisValiliğimizin koordinasyonunda, yine devletimizin destek ve himayeleriyle hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Yaklaşık bir hafta öncede Kilis Valimiz ile görüştük. Bu soydaşlarımıza yardımcı olmak için başta gıda, temizlik, yatak vb ihtiyaçlarının karşılanması konusunda bizlerde destek olacağız. Bugün gönderilen 12 TIR´lık bu yardımın öncesinde Büyükşehir Belediyesi, Şeker Fabrikası, Yardım kuruluşlarımız ve siyasi parti teşkilatlarınca gönderilen yardımlar ile son 10 gün içinde Suriye Türkmenlerine 16 TIR´lık yardım konvoyu gönderildi."