Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KAYSERİ`DE ÜLKÜCÜ ÖĞRENCİLER SARIKAMIŞ İÇİN YÜRÜDÜ

KAYSERİ`DE ÜLKÜCÜ ÖĞRENCİLER SARIKAMIŞ İÇİN YÜRÜDÜ

Erciyes Üniversitesi`nde eğitim gören Ülkü Ocakları üyesi gençler, Sarıkamış Şehitleri`ni anmak için kampustan Garnizon Şehitliği`ne kadar yürüyüp, şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

µErciyes Üniversitesi`nde eğitim gören Ülkü Ocakları üyesi gençler, Sarıkamış Şehitleri`ni anmak için kampustan Garnizon Şehitliği`ne kadar yürüyüp, şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Üniversite girişinde toplanan yaklaşık 700 üniversiteli `Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez`, `Ne Mutlu Türk`üm Diyene`, `Askere Uzanan Eller Kırılsın`, `Sarıkamış Şehitlerine Selam Olsun`, `Şehidim Hakkını Helal Et Bize` sloganları atıp tekbirler getirerek, Kartal  semtindeki Garnizon şehitliğine kadar yürüdül Açtıkları büyük Türk Bayrağı ile şehitliğe gelen gençler, burada da tekbir getirip kuran okudu. Daha sonra açıklama yapan KayseriÜlkü Ocakları Üniversite Başkanı Deniz Büyükşahin, Sarıkamış şehitlerinin, vatanseverliğin ve kahramanlığın birer simgesi olduklarını belirterek, "Sarıkamış`ta şehit düşen ecdadımız, düşmana sıkamadığı mermileri biz gençlere miras bırakmıştır. Onlardan aldığımız millet ve vatan sevgisini ilelebet yaşatacağız" dedi.

`ASLA UNUTMAYACAĞIZ`

Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Selim Gümüş de, bazı çevrelerin Türk Milleti`nin hafızasının iyi olmadığını, geçmişi çok çabuk unuttuğunu ileri sürdüğünü, ancak ülkücü gençliğin aradan 100 yıl geçmesine rağmen Sarıkamış Harekatını ve şehitlerini unutmadığını, iktidarın yandaş kadrolaşmalarını ve rüşvet olaylarını hafızalarına kazıdığını ve asla unutmayacağını kaydetti.