Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

KAYSERİ`DE YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI

KAYSERİ`DE YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI

Kayseri`de Profesyonel Aşçılar Derneği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından `Yöresel Yemek Yarışması` düzenlendi. Yarışmada, 110 ev kadını ve aşçı hünerlerini sergiledi.

Kayseri`de Profesyonel Aşçılar Derneği ile  Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından `Yöresel Yemek Yarışması` düzenlendi. Yarışmada, 110 ev kadını ve aşçı hünerlerini sergiledi.

Kayseri Valiliği`nin himayesinde, Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen yarışma, Kültür Müdürlüğü`nde yapıldı. Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Kadim Bıyık, Kayseri`nin kültürel değerlerinden yöresel yemekleri tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için böyle bir yarışma düzenlediklerini belirterek şöyle dedi:

"İlimize bugün 81 ilden önemli aşçılar geldi. Kayseri`nin yemek kültürünü yaşatmamız gerekir. 110 yarışmacı ev hanımı 110 yemekle yarışıyor. İlk üçe girenler derece alacak. Amacımız Kayseri`ye has kültürde olan yemek ve tatlıların ve hamur işlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasıdır."

Yarışmada sulu, etli ve zeytinyağlı yemekler ile hamur işleri ve tatlılar yarıştı. Kayseri`nin ünlü mantısı da yarışmadaki yerini aldı.