Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

KAYSERİLİ GENÇLER ÇANAKKALE´DE...

KAYSERİLİ GENÇLER ÇANAKKALE´DE...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin, gençliğin tarihimizi ve ecdadımızı tanıması için lise öğrencilerine yönelik düzenlediği Çanakkale gezileri sürüyor. Mayıs ayı boyunca beş ayrı kafile Çanakkale´ye gidecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin, gençliğin tarihimizi ve ecdadımızı tanıması için lise öğrencilerine yönelik düzenlediği Çanakkale gezileri sürüyor. Mayıs ayı boyunca beş ayrı kafile Çanakkale´ye gidecek. İlk kafileyi Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik uğurlamıştı.

Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde lise öğrencilerini tarihimizin en önemli kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale´ye gönderiyor. Her yıl gerçekleştirilen Çanakkale gezisine bu yıl 14 ayrı okuldan 450 öğrenci katılıyor. İlk kafile 3 Mayıs´ta Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik tarafından uğurlanmıştı. Son kafile ise 31 Mayıs´ta Kayseri´den hareket edecek.

İlk kafilelerle geziye katılarak Çanakkale´de ecdadımızın huzuruna çıkan öğrenciler atalarımızın hangi şartlarda, nasıl bir mücadele verdiklerini yerinde görme şansı buldular. Geziyi tamamlayarak Kayseri´ye dönen öğrenciler, kendilerine böyle bir imkan sağlandığı için Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür ederek herkesin mutlaka Çanakkale´yi görmesi gerektiğini belirttiler