Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

KAYSERİ´NİN İLK KADIN ŞEHİDİ OLDU

KAYSERİ´NİN İLK KADIN ŞEHİDİ OLDU

Ankara´daki terör saldırısında hayatını kaybeden ve Kayseri´nin ilk kadın şehidi olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı´nda çalışan sivil memur Ayşegül Pürnek için cenaze töreni düzenlenecek.

Ankara´daki terör saldırısında hayatını kaybeden ve Kayseri´nin ilk kadın şehidi olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı´nda çalışan sivil memur Ayşegül Pürnek için cenaze töreni düzenlenecek. Pürnek, yarın cuma namazı sonrasında kılınacak olan cenaze namazının ardından memleketinde defnedilecek. Kayseri´de yaşayan aile fertleri ise Ankara´ya gitti. 

Pürnek´in acı haberi ise, Kayseri´deki ailesini bildirildi.  Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit ve Dul yakınları Derneği  Kayseri Şubesi Başkanı  Ali Yavuz, terör saldırısında hayatını kaybeden Ayşegül Pürnek, Kayseri´nin ilk kadın şehidi olduğunu söyledi. 

Kayseri  Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdikten sonra Ankara´da meslek hayatına atılan ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı´nda sivil memur olarak çalışan Ayşegül Pürnek´in acı haberi Kayseri´deki ailesini iletildi. İş nedeniyle şehir dışında olan baba Fuat Pürnek´e kızının şehit haberi iletilemezken, aile fertlerine acı haber yetkililer tarafından verildi. Ayşegül Pürnek´in 5 yıl önce memuriyet hayatına başladığı öğrenildi. 

Şehit Ayşegül Pürnek´in acı haberini alan aile fertleri ise Ankara´ya gitti. Pürnek´in ailesinin oturduğu apartmanın girişine Türk bayrağı azılırken, apartman bahçesine de taziye çadırları kuruldu. Pürnek´in cenazesi Kayseri´ye getirilecek. Cuma namazı sonrasında ise düzenlenecek törenin ardından cenaze namazı kılındıktan sonra defnedilecek.