Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

KAYSERİ´NİN SON 3 ŞEHİDİ AYNI MAHALLEDEN

KAYSERİ´NİN SON 3 ŞEHİDİ AYNI MAHALLEDEN

Kayseri son 3 günde terör operasyonlarında Hakkari Yüksekova ve Mardin´in Nusaybin İlçesi´nde birer gün ara ile 3 şehit verdi. Melikgazi İlçesi Esenyurt Mahallesi´nden özel harekatçı şehit komiser yardımcısı Mustafa Sezgin, jandarma uzman çavuş Mehmet Pol

Kayseri son 3 günde terör operasyonlarında Hakkari Yüksekova ve Mardin´in Nusaybin İlçesi´nde birer gün ara ile 3 şehit verdi. Melikgazi İlçesi Esenyurt Mahallesi´nden özel harekatçı şehit komiser yardımcısı Mustafa Sezgin, jandarma uzman çavuş Mehmet Polat´ın ardından, piyade kurmay binbaşı Turgay Çelik de şehit oldu. Şehitlerin ikisinin evleri Erman Sokak´ta, diğer şehidin evi de Alan Sokak´ta bulunuyor.

Hakkari´nin Yüksekova İlçesi´nde terör örgütü PKK´ya yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan komiser yardımcısı 40 yaşındaki Mustafa Sezgin´in baba ocağı Kayseri´nin Esenyurt Mahallesi Erman Sokak 24 numaranı eve ateş düştü. Kayserili şehit komiser yardımcısı baba ocağında helallik alınıp, Kayseri´de cenaze namazı kılındıktan sonra Tomarza İlçesi´nde 10 yıl önce kaybettiği babasının mezarının yanına pazar günü defnedildi.

Nusaybin İlçesi´nde PKK´lı teröristlerce şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Polat´ın inşaat ustası babası Aslan Polat ise birkaç ay öncesine kadar yine Melikgazi İlçesi Esenyurt Mahallesi Alan Sokak´ta oturduğu, kısa süre önce buradan Selçuklu Mahallesine taşındıkları belirlendi. Kayserili şehit Mehmet Polat da pazartesi günü gözyaşları arasında Garnizon şehitliğinde toprağa verildi.

BİNBAŞININ EŞİ KAYSERİ´Yİ İSTEDİ

Nusaybin´de dün çıkan çatışmada şehit düşen aslen Sivaslı olan Piyade Kurmay Binbaşı Turgay Çelik´in babası Mustafa Çelik İstanbul Eyüp semtinde, eşi 3 çocuk annesi Hayriye Çelik´in baba evinin de, ilginç bir tesadüf eseri Kayseri´nin Melikgazi ilçesi Esenyurt Mahallesi Erman Sokak´ta 16 numarada olduğu ortaya çıktı.

Eşi Hayriye Çelik, şehit binbaşı Turgay Çelik´in, Kayseri´deki Garnizon Şehitliği´nde toprağa verilmesini istedi. 3 gün önce şehit olan komiser yardımcısı Mustafa Sezgin´in baba ocağıyla, şehit binbaşının kayınpederi Sami Camuzcu´nun evi karşı karşıya bulunuyor. Şehitlerin evlerine karşılıklı asılan bayraklar, görenleri duygulandırdı.

´HER EVDEN BİR ŞEHİDİMİZ ÇIKIYOR´

Melikgazi İlçesi Esenyurt Mahallesi Muhtarı Ahmet Serpil, üç gündür peş peşe 3 şehit verdiklerini, şehitlerden 2´sinin Erman Sokak´ta, 1´inin de Alan Sokak´ta oturduğunu söyledi. Muhtar Ahmet Serpil, "Şehit komiser yardımcımız ile binbaşımızın evleri aynı sokakta karşı karşıya bulunuyor. Diğer şehidimizin ailesi ile bir süre önce mahallemizden Selçuklu Mahallesi´ne taşındı. Mahallemiz adeta Kurtuluş ve Kıbrıs savaşındaki ruhu yaşıyor. Her evden bir şehidimiz çıkıyor" dedi.