Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

KAYSERİ´NİN YÜKSEK KESİMLERİ KARA BÜRÜNDÜ

KAYSERİ´NİN YÜKSEK KESİMLERİ KARA BÜRÜNDÜ

Kayseri´de gece saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte kentin yüksek kesimleri beyaza büründü. Erciyes Dağı´nda kar kalınlığı oteller bölgesinde 20 santime ulaştı.

Kayseri?de  gece saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte kentin yüksek kesimleri beyaza büründü. Erciyes Dağı´nda kar kalınlığı oteller bölgesinde 20 santime ulaştı.
Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Kayseri´nin yüksek kesimlerinde gece kar yağışı başladı. Erciyes, Ali Dağı, Yılanlı Dağ, Hisarcık bölgeleri ile Malatya ve Kahramanmaraş yolunda kar yağışı etkili oldu. Erciyes´te kar yağışı ve tipi sonrası araçlar güçlükle ilerledi. Hisarcık´ta vatandaşlar güne karla uyandı. Bölgede, tablo gibi  kar manzaraları oluştu.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Kayseri ve çevresinde günün en yüksek hava sıcaklığının 9, en düşük ise 1 derece olacağını bildirdi. Yarın ise havanın puslu geçeceği, en yüksek hava sıcaklığının 14, en düşük ise sıfırın altında 2 derece tahmin edildiği bildirildi.
Öte yandan, Kayseri ve ilçelerinde hava sıcaklığındaki ani düşüş ve kar yağışının ardından evlerde ve iş yerlerinde kaloriferler ve sobalar yanmaya başladı.