Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

KAYSERİ ŞEKER ÇİFTÇİLERİ UYARDI.

KAYSERİ ŞEKER ÇİFTÇİLERİ UYARDI.

Kota Dolandırıcılarına ve Sahte Gübre Simsarlarına Dikkat

Şeker Pancarı çiftçiler için umut kaynağı olmaya başlayınca artan kota taleplerine kota dolandırıcıları kendilerince çözüm üreterek Bölgedeki çiftçileri tek tek arayarak kota istiyorsanız  kimseye söylenmeden gelin Kayseri Meydanında falan yerde buluşalım ve size istediğiniz kadar kotayı verebiliriz diyerek çiftçileri dolandırmaya başlamaları ve gübre piyasasında isim yapmış marka gübrelerin gerçek değerinden ucuz şekilde pazarlanmak suretiyle çiftçilerin dolandırılmaya çalışılmasını haber alan Kayseri Şeker  çiftçileri  toplantılarda uyarmaya başladı. 

Şarkışla Bölge pancar ekicileri ile bir araya gelen Kayseri Pancar Ekicileri Başkanı Hüseyin Akay çiftçiden gelen kota talepleri karşısında bazı dolandırıcıların  çiftçiye kota satalım diyerek büyük paralar karşılığında kağıt üzerinde kota devri yapmak suretiyle dolandırılmaya çalışıldığına dikkat çekti ve son günlerde Kayseri'de geçen bir olayı şöyle nakletti; Yönetim kurulu üyelerimizden birisinin  telefonla aranarak Ankara'dan kota gelmiş Şarkışla`da satıyorlarmış  haberini alınca  dedim ki satıyorlarsa alın Ankara`dan kota nasıl geliyor da Şarkışla`da nasıl satılıyorsa iyi alalım dedim. Yönetim kurulu üyemiz de  demiş ki bedeli ne kadarsa alacağım ben verin şu kotayı  demiş ancak ne gelen var ne de giden, arkadaşlar dışardan gelen pancar kotalarına Allah muhafaza para falan vermeyin. Çarpıcılara alet olmayın paranızı çarptırmayın. Kim olursa olsun bende gelsem desem ki Ankara`dan pancar kotası getirdim desem inanmayın. Ankara`dan şeker kotası gelirse fabrikaya gelir , fabrikada bunu pancar kotasına çevirir size verir. Bu işin usulü bu . Öyle ben Ankara`dan pancar kotası getirdim denilen şeylere kulak asmayın paranıza pulunuza yazık olur. Kayseri`de otelde bekliyorlarmış ellerinde kağıtları varmış 1000 - 1600 TL para istiyorlarmış gidin fabrikaya hemen paranızı ödeyecekler bekliyoruz cevabı üzerine  Kayseri`de meydandaki otelden fabrikaya adamlar 2 günde gelemedi. Yani bu uydurma şeylerle uğraşmayın dedi. 

Şarkışla Seyfettin Soysal Konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında, pancar üreticilerine daha iyi bir alınabilmesi içi kullanılması gereken tohumlarla gübreler hakkında  verilen seminerler sonrasında konuşan Başkan Akay; Şarkışla`da Tarım Market` adı altında bir pazar alanı oluşturacakların ve çiftçilere daha iyi hizmet vereceklerini söyleyerek, "Bu seneki eğitim konularımız; Pancar Tohumu ve orga mineral gübre konusunda çiftçilerimizi bilgilendiriyoruz. Biz de bu vesile ile bu eğitime verdiğimiz önemden dolayı, hem de çiftçilerimizin sorunlarını konuşmak, paylaşmak, onların varsa sorunları sıkıntıları onları tespit etmek için  toplantılar düzenlendiğini belirtti. 

Bilgilendirme toplantısına yönetim kurulu üyeleri Nizamettin Çatak, Halis Lektemur, Şeker fabrikası genel müdürü Levent Benli, Şarkışla belediye başkan yardımcısı Bekir Özcan, Gürçayır belde belediye başkanı Osman Özkan ve çiftçiler katıldı. 

Çiftçi eğitim seminerine katılan Şarkışla-Gürçayır belde belediye başkanı Osman Özkan: Fabrikada çok güzel şeyler oluyor gidip gözümüzle görüyoruz. Sayın Başkanım sizlere  bu güzel şeyler için çok teşekkür ederim. Sanırım çiftçilerimiz de benim düşündüğüm  gibi düşünüyorlar. Benim esas mesleğim öğretmenlik ama çiftçilikte yaptım Başkanımın devam etmesini istiyoruz Allah yolunu bahtını açık etsin. Siyasete de girmeyin sıkıntılı iş, burada kalın istiyoruz başkanım . Bir başka konu Gökçe çayırda bizim sulama Kooperatifimiz var 6 tane kuyumuz vardı 4 bin dekar yer sulanıyordu  bir şekilde iyi oldu kötü oldu yönetimden oldu veya başka sebepten oldu kuyularımız biraz borçlandı ve şu anda kapalı durumda .Sayın bölge müdürünü davet ettik TEAŞ dan yetkililer davet ettik vatandaşlara haber verdik sağ olsunlar geldiler. Sizler adına tabi sizlere güvenerek bize destek çıktılar ayrıca teşekkür ediyorum  dedi.