Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

KAYSERİ SP`DEN CUMHURİYET GAZETESİNE SUÇ DUYURUSU

KAYSERİ SP`DEN CUMHURİYET GAZETESİNE SUÇ DUYURUSU

Sp`den Cumhuriyet`e suç duyurusu SAADET Partisi İl Başkanlığı Cumhuriyet Gazetesi`nin Charlie Hebdo`ya ait 4 sayfalık ek yayınlamasını kınayarak, savcılığa suç durusunda bulundu.

Sp`den Cumhuriyet`e suç duyurusu

SAADET Partisi İl Başkanlığı Cumhuriyet Gazetesi`nin Charlie Hebdo`ya ait 4 sayfalık ek yayınlamasını kınayarak, savcılığa suç durusunda bulundu. Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER) üyeleri de basın açıklaması ile tepkilerini dile getirdi.

Kayseri Adliye Sarayı önünde toplanan partililer, üzerinde `Çamuriyet` yazılı pankartlar taşıdı. Burada bir konuşma yapan Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan, gazeteyi eleştirerek şöyle konuştu: `Cumhuriyet Gazetesi`nin yaptığı bu çirkin yayını Saadet Partisi olarak lanetliyoruz. Lanetlemeyle de kalmayıp, buradan gazete hakkında, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarından cezalandırılmaları için suç duyurusunda bulunuyoruz. Kendi işlerine geldiği zaman, özgürlükten, basın hürriyetinden bahsedenler,Abd ve batının kirli işlerine çanak tutmaktan öteye gidememiş ve bugün de bunu belgelemiştir. Cumhuriyet Gazetesi`nin yaptığı bu ani Charlie Hebdo`yu yayınlama kararının arkasında hangi gizli güçlerin olduğu merak konusu.ö

Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun Fransa`ya gidişine de değinen Arıkan, `Biz işimize gelmediği zaman, Abd`nin, Batı`nın emirleri altına giren işbirlikçilerden değiliz ve olmayacağız. İşbirlikçileriyle birlikte, Fransa`nın dış ayaklı tacizlerini bir tarafa bırakıp, iç dünyasına bakalım. Fransa`da yapılan yürüyüşe ülkemizden en üst düzeyden katılımında bir iç muhasebesinin yapılması gerektiği kanaatindeyizö diye konuştu.

KİMDER üyeleri de, Fransız dergisi Charlie Hebdo`nun ekini yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi`ni, bayrak direkleri arasına gerdikleri ipe mandalla astı. Gazetenin iki yazarının İslam dünyasında büyük tepki çeken çizimi köşelerinde yayınlayarak, provokasyona imza attıklarını ifade eden KİMDER Başkanı Seyit Halil Yüzgeç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: `Bizler elbette, İslam`la terörün yan yana getirilmesinden ve yapılan saldırılardan da muzdaribiz. Ancak bunların, vesile kılınarak, hadlerini aşarak yapmış oldukları bu hareket, kimlerin maşası olduklarını ve bu kirli planlar üzerinde, ne şekilde rol aldıklarını apaçık göstermektedir. İfade özgürlüğü kılıfı ile Müslümanların kutsal değerlerine yapılan bu saldırılara, Türkiye`de ortaklığa soyunulması, geçmişi bugününden kirli olan bu gazetecilik ve ortak olduğu diğer gazetecilikler açısından bizleri şaşırtmamıştır. Kimse yumuşak başlılığımızı da, Uysal koyunluk olarak algılamamalıdır. Bizim milletimizin sarhoşunda bile, sıcacık Allah ve peygamber aşkı vardır. Bizim milletimiz, kendisine hakaret edilmesine sabredebilir ama peygamberine hakareti asla kaldıramaz