Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

KAYSERİSPOR: "İLK YARININ SONUNA KADAR EN AZ 8 PUAN ALMALIYIZ"

KAYSERİSPOR:

Kayserispor teknik direktörü Tolunay Kafkas, sezon başından beri zorlu bir süreçten geçtiklerini belirtti, ilk yarı bitinceye kadar en az 8 puan hedeflediklerini sözledi.

Kayserispor teknik direktörü Tolunay Kafkas, sezon başından beri zorlu bir süreçten geçtiklerini belirtti, ilk yarı bitinceye kadar en az 8 puan hedeflediklerini sözledi.

Futbol Şubesi sorumlusu Ahmet Yıldız ile birlikte Kayseri Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret eden Tolunay Kafkas, Kulüp Başkanı Recep Mamur ile yapacakları görüşmeden sonra, devre arasında yapacakları takviyeleri belirleyeceklerini açıklarken şöyle dedi:

"Şu anda tek sıkıntımız, girdiğimiz pozisyonları gole çevirememek. İlk yarıda kalan lig maçlarımızı ve kupadaki maçları kazanıp, ikinci yarıda kendimize orta sıralarda bir yer bulmak istiyoruz." dedi.

Benfica´dan aldıkları orta saha oyuncusu Lopes Da Silva´ya Biseswar´dan daha formda ve çok amaçlı yararlandığı için şans veremediğini, Yakubu´nun ise fiziksel açağı bulunduğunu vurgulayan Tolunay Kafkas, şunları söyledi:

"Kasımpaşa maçı öncesi noksanımız yok. Moralimiz yerinde. Lig ve Kupa maçlarını göz önüne alarak, fiziksel yüklemeler yaptık. Kasımpaşa takımı ligdeki 4 büyüklerden sonra en güçlü bir kadroya sahip. Ama, bizim bu maçı mutlaka kazanmamız gerekli. Biz puanları içerden çok, dışarıda kazanan bir takımız. Bunu kırmak evimizde galip gelmek istiyoruz. Ligin ilk yarısı tamamlanana kadar en az 8 puan daha almamız gerekli. Ama, ne kadar puan alabiliriz bunu bilemem. Bu yapıyı, oyun şeklini muhafaza etmemiz gerekli. Hedefimiz ikinci yarıda kendimizi orta sıralara atarak, tehlikeli bölgeden uzaklaşmak."

Tolunay Kafkas, kulübün mali durumunu da göz önüne almak zorunda olduklarını anlatırken şöyle konuştu:

"Takıma elbette takviye gerekiyor ama kulübümüzün mali durumu da ortada. Bu konuda ön hazırlığımız var. Başkanımızla görüşüp, gerekeni yapacağız. Bu elbette kendi ölçeğimize göre olacak. İbrahim Dağaşan başta olmak üzere bazı oyunculara kulüp bulmasını istememize gelince, bizim prensiplerimiz ve ilkelerimiz var. Hiç kimse oyuncusunu durup dururken göndermek istemez. Bu ayrılıklar, her takımda olur. Konu, verimsizlikle ilgilidir."

Futbol Şubesi sorumlusu Ahmet Yıldız ise sezonu 8 oyuncuyla açtıklarına dikkati çekerken şunları söyledi:

"Ne yazık ki, il yöneticileri, sanayicilerden maddi konuda destek alamıyoruz. Kulüp tamamen başkanın sırtında gidiyor. Kulüpleşme ve kurumsal anlamda önde, parasal ve puansal açıdan gerideyiz. Bunun bilincindeyiz. Şartları iyileştirmenin peşindeyiz."