Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KAYSERİ VALİLİĞİ KARLA MÜCADELE VE KOORDİNASYON TOPLANTISI'NDA ALINAN KARARLAR AÇIKLANDI

KAYSERİ VALİLİĞİ KARLA MÜCADELE VE KOORDİNASYON TOPLANTISI

Kış mevsimi ile olumsuz hava şartlarında alınacak bütün tedbirler gözden geçirilmiş, ilgili birimler arasındaki koordine aşağıdaki şekilde tespit edilmiştir.


Kış mevsimi ile olumsuz hava şartlarında alınacak bütün tedbirler gözden geçirilmiş, ilgili birimler arasındaki koordine aşağıdaki şekilde tespit edilmiştir.
BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ VE BÜYÜK ŞEHİR HUDUTLARINA DAHİL İLCE BELEDİYELERİ
Kış mevsimi süresince alınacak trafik tedbirlerinde şehir içindeki cadde ve sokaklarda, tüm mahallelerde meydana gelebilecek olumsuz hava şartlarına karşı Büyükşehir, Melikgazi, Kocasinan Belediye Başkanlıkları ellerinde bulunan mevcut karla mücadele araçları ile kar temizliği ve yol açma çalışmaları yapacaklardır.
Ayrıca Büyükşehir Belediyesince Şehir Merkezinden Hisarcık yolunu takiben Erciyes'e giden yolun tamamı ve Erciyes Hacılar arasında bulunan ve Karayolları 6.Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanı dışında kalan yol bölümlerinin de kış mevsiminde olumsuz hava şartlarında oluşabilecek kar ve buzlanmaya karşı kar temizliği ve yol açma çalışmaları yapılacaktır.
İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VE İL JANDARMA KOMUTANLIĞI
Kış mevsimi süresince Olumsuz hava koşullarında doğabilecek olumsuzluklara karşı İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri kullanacakları araçlarının kışlık bakamlarını yaptıracak, olumsuz hava şartlarında vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için gerekli önlemleri alacaklardır.
KARAYOLLARI 6.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
İl genelinde sorumlu olduğu Devlet Karayolları ve İl yollarında olumsuz hava koşullarında meydana gelebilecek durumlarda elindeki karla mücadele araç ekipman ve personelleri ile gerekli çalışmaları yapacaktır.

DSİ 12.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
İl genelinde meydana gelebilecek olumsuz hava şartlarına karşı resmi hizmetlerde kullandıkları iş makineleri ile ihtiyaç duyulması halinde, karla mücadele çalışmalarına katılan diğer resmi kurumlara yardımcı olacaklardır.
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
«
Trafik kazaları ve olumsuz hava şartlarına karşı İl merkezinde (1) Helikopter Ambulans (5) Kar Paletli Ambulans, (1) adet (4) Sedyeli Ambulans, (1) adet Motosiklet Ambulans, İl Merkezinde (32) Ambulans, İlçelerde (31) Ambulans ve diğer özel amaçlı ambulanslar olmak üzere toplam (71) ambulans ve 112 acil servis olarak görevli mevcut personeli ile sağlık hizmeti verecektir. İl Sağlık Müdürlüğü emrindeki ambulansların yetersiz kaldığı durumlarda ilimizde hizmet veren Özel Hastanelerin ve diğer kuruluşların ambulanslarından faydalanılması için gerekli koordinasyon sağlanacaktır.
İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ
İl genelinde meydana gelebilecek olumsuz hava koşullarında ihtiyaç duyulması halinde kurtarma ekibinden faydalanılacaktır.

METEOROLOJİ 7.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
Kış mevsimi süresince yağmur, kar yağışı, tipi vb. durumlarda hava tahmin raporlarını bir gün önceden Karayolları 6.Bölge Müdürlüğüne, Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi ve Kocasinan Belediye Başkanlıklarının Karla Mücadele birimlerine, İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğüne, İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne ve şehir içi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne faks yoluyla bildirecektir.
Ayrıca Pınarbaşı-Göksun yolu dokuz dolambaç geçidi, Pınarbaşı-Gürün yolu Mazı kıran geçidi, Yeşilhisar-Niğde yolu Araplı geçidi, Kayseri-Sivas yolu Beştepeler geçidi gibi özel durumlu bölgelerle ilgili hava tahmin raporları kış mevsimi süresince Karayolları 6.Bölge Müdürlüğüne bildirilecektir.
KAYSERİ VE CİVARI ELEKTRİK T.A.S
Kış mevsimi süresince olumsuz hava şartlarında elektrik ağlarını sürekli kontrol ederek elektrik kesintisine karşı ivedilikle gerekli önlemleri alacaklardır.
ÖZEL KURULUŞLAR
Kamuya ait mevcut araçların yetersiz kaldığı durumlarda ihtiyaç halinde özel ve tüzel kişilere ait çekici, kurtarıcı ve vinçlerden yararlanılacaktır.
HABERLEŞME, DİĞER İLLERLE KOORDİNASYON VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR
İlimizi diğer illere bağlayan Devlet Karayolları üzerinde olumsuz hava şartları nedeniyle meydana gelebilecek yol kapanma durumlarında;
-300-18 kod numaralı Kayseri-Malatya Devlet Karayolu kapanması durumunda, Mimar Sinan Köprülü kavşağından şehriçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yolun kesilerek bu istikametten gelen sürücülerin Kayseri-Sivas yolu istikametine yönlendirilerek Bünyan üzerinden Pınarbaşı istikametine 260-11 ve 38-08 kod numaralı İl yolu üzerinden gitmeleri sağlanacaktır.
-300-17 kod numaralı Kayseri-Nevşehir yolu (Avanos) Devlet Karayolu kapanması durumunda Boğaz köprüden bu istikamete gidecek araçların Himmetdede-Kalaba 260-10 kod numaralı Devlet Karayolu üzerinden gönderilmeleri sağlanacaktır. ?
-Ankara-Kayseri istikametinden Malatya-Sivas istikametine gidecek araçlardan, Boğaz köprü istikametini kullanacak olanlar, bu istikamette olumsuz durum bir olduğunda zorunlu olarak 300-17 kod numaralı Devlet Karayolunun devamı niteliğinde Kuzey Çevre Yolunu, aynı şekilde Sivas-Malatya istikametinden gelenlerde Şehir Merkezi istikametine gönderilmeden aynı güzergahı kullanmaları sağlanacaktır.
-260-10 kod numaralı Kayseri-Ankara Devlet Karayolu kapanması durumunda alternatif güzergah olmadığından bu istikamete gidecek araçlar Şehir Merkezinde bekletilecektir.
Yukarıda belirtilen Devlet Karayollarında alınan tüm tedbirlere rağmen yol kapanma durumu olması halinde görev verilen kuruluşlarca komşu illere derhal bilgi verilerek araç göndermemeleri istenecektir.
BEKLETİLME NOKTALARI
Kayseri otogarı, Pınarbaşı İlçe Merkezi, Yeşilhisar İlçe Merkezi bekletilme noktaları olarak belirlenmiş olup; Acil ve hayati durumlarda en yakın İlçe Merkezleri ile akaryakıt istasyonlarında yolcuların bekletilmeleri sağlanacaktır.
SOSYALVE İNSANİ YARDIMLAR
Meteoroloji 7.Bölge Müdürlüğünden alınacak hava tahmin raporlarına bağlı olarak ilgili kolluk görevlileri sorumluk alanlarında gerek büyük gerekse küçük araçların yolda kalabileceği ihtimaline karşı riskli bölgelerde kurtarıcı özelliğine haiz araçları uygun bölgelerde bekleteceklerdir.
Özellikle Kayseri ili Merkezi Develi İlçe Merkezini birbirine bağlayan karayolunda daha önceki yıllarda yaşanan olaylar göz önünde bulundurularak Karayolları 6.Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve kolluk kuvvetleri sürekli iletişim halinde olacaklardır.
Karla mücadele ve kurtarma faaliyetleri için resmi sivil kuruluşların iş makineleri ve imkanları topluca görevlendirilmiştir.
Yolcuların bekletilme noktalarında sağlık kontrollerinin yapılması için, bekletilme noktası sorumlularınca yapılacak talep halinde İl Sağlık Müdürlünce ekip görevlendirilecektir.
Kurumların sağlıklı irtibat sağlayabilmeleri için e-posta, telefon, faks gibi iletişim araçları sürekli olarak güncellenecektir.