Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

KAYSERİ VALİLİĞİ'NDEN YILBAŞI GENELGESİ

KAYSERİ VALİLİĞİ

Kayseri Valiliği'nce, yeni yıla huzur ve güven içerisinde girilebilmesi için bazı tedbirler alındı.

 

Kayseri Valiliği'nce, yeni yıla huzur ve güven içerisinde girilebilmesi için bazı tedbirler alındı.

Vali Orhan Düzgün, Kayseri ili genelinde vatandaşların huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir şekilde yeni yılı karşılayabilmeleri için ilçe kaymakamlıkları, Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına genelge gönderildiğini belirtti.

Vali Düzgün'ün, 31 Aralık 2014- 01 Ocak 2015 tarihleri arasında ilimiz Mülki sınırları içerisinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından uygulamaya konulmasını istediği tedbirler şu şekilde:

1- İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü söz konusu süre içerisinde sorumluluk bölgeleri itibariyle huzur planlarını uygulamaya koyacaklar, halkın alışveriş yaptığı yerlerde, kutlama ve eğlence mekânlarında, otogar, istasyon ve şehir içi otobüs duraklarında yığılma olabileceğinden bu gibi yerlerde en üst düzeyde güvenlik tedbirleri alınacak, yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi yollar ve karayolları üzerinde tertip edilecek trafik ekipleri veya timlerinin sayıları arttırılacak, devriye ve nöbet hizmetleri uygulanacaktır.
2- Gıda üreten iş yerleri ile satışını yapan ve toplu tüketim yerlerinde gıda güvenliğine ve tüketicinin aldatılmasının önlenmesine yönelik kontroller sıklaştırılacaktır.
3- Belediyelerce toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacak, itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekipleri hazır hale getirilecek ve nöbetçi memurlukları vatandaş müracaatlarına açık tutulacaktır.
4- Yılbaşında halkın sağlıkla ilgili sorunlarının çözümlenmesi için hastane ve sağlık kuruluşlarında nöbetçi personel bulundurulması konusunda ilgili birim amirleri tarafından önceden planlama yapılacaktır.
5- Elektrik kesilmelerine karşı Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. Müdürlüğü tarafından yeteri kadar ekip göreve hazır bulundurulacaktır. Telefon arızalarına karşı Türk Telekom Anadolu Merkezi- 2. Bölge Müdürlüğü arıza ekiplerini hazır bulunduracaktır. Sıvılaştırılmış petrol gazı tüpleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Belediyeler tarafından kontrol edilecektir. Yılbaşında meydana gelebilecek sel, su baskını, fırtına, yangın gibi doğal afetlere anında müdahale için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce ekipler teçhizatları ile birlikte hizmete hazır halde bulundurulacaktır.
6- İlçelerimizde de Kaymakamlarımızca benzer düzenlemeler yapılarak hizmete hazır olacak şekilde önlemler alınacaktır.