Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KAYSERİ´YE 9 YENİ AMBULANS

KAYSERİ´YE 9 YENİ AMBULANS

Sağlık Bakanlığı tarafından Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü´ne tahsis edilen 9 yeni ambulans törenle hizmete girdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü´ne tahsis edilen 9 yeni ambulans törenle hizmete girdi.
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programa Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mustafa Elitaş, Taner Yıldız ve İsmail Tamer, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, İl Sağlık Hizmetleri Başkanı Ahmet Ceylan ve 112 personeli katıldı.
Vali Şehmus Günaydın, sağlık alanında Türkiye´nin son yıllarda dünya ortalamasının üstünde hizmetlere imza attığını ifade ederek  "Sağlık alanında ülkemiz son yıllarda dünya ortalamasının üstünde hizmetlere imza attı. Şehir hastaneleri ile geldiğimiz noktada durmayacağımızı daha ileri gideceğimizi söyleyebiliriz. Son yıllarda genel bütçeden sağlık harcamalarının artmasıyla sağlık hizmetlerinde ki kalite ve verimlilik arttı" dedi.
´GEREKSİZ YERE MEŞGUL ETMEYELİM´
İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, 112 Çağrı Merkezlerine gelen çağrıların yarısının sağlıkla ilgili olmayan çağrılar olduğunu söyledi. Müdür Benli, "Değineceğim hususlardan bir tanesi 112 Acil Çağrı Merkezinin gereksiz meşgul edilmesidir. Çağrı merkezimize günlük ortalama 4 bin çağrı gelmekteyken bunlardan 2 bin 500 kadarı sağlıkla ilgisi olmayan çağrılardır. 112 Acil çağrı merkezinin meşgul edilmemesi gerektiğini buradan bir kez daha vurgulamak istiyorum. 2. husus ise; ´Yaşama Yol Ver´ kampanyası ile duyurduğumuz ambulanslara trafikte yol verilmesidir" diye konuştu.