Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KAYSERİ’YE MUTFAK SANATLARI MERKEZİ YAPILACAK

KAYSERİ’YE MUTFAK SANATLARI MERKEZİ YAPILACAK

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri mutfak kültürünün çeşitli yönleriyle tüm dünyaya tanıtabilmek amacıyla Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine Mutfak Sanatları Merkezi yapılacağını söyledi.

Kayseri  Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri mutfak kültürünün çeşitli yönleriyle tüm dünyaya tanıtabilmek amacıyla Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine Mutfak Sanatları Merkezi yapılacağını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi yapımıyla ilgili proje çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Millet Bahçesi içine Mutfak Sanatları Merkezi yapılacağı bildirildi. Mutfak Sanatları Merkezi projesiyle ilgili bilgi veren Başkan Büyükkılıç, “Yaklaşık 2 bin metrekare alana sahip merkez içerisinde yöresel ürün imalatlarının yapıldığı alanlar ve tüm yapım teknikleri şeffaf bir şekilde ziyaretçilere sunulacaktır. Yapının mutfak kısmı son teknoloji ürünü cihaz ve ekipmanlar ile geleneksel pişirme tekniklerini bir arada bulundurarak geçmiş ve günümüz arasında gastronomi adına izlenen yolun görülebilmesini de sağlamaya yardımcı olacaktır. Yapı genel hatları ile geleneksel tarzda mimari öğeler içeren bir tasarıma sahiptir” dedi.