Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

KAYSERİ’YE YENİ TIP FAKÜLTESİ KURULACAK

KAYSERİ’YE YENİ TIP FAKÜLTESİ KURULACAK

Kayseri Şehir Hastanesi'nde düzenlenen basın toplantısında, Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde şehre yeni bir Tıp Fakültesi'nin kazandırılacağı açıklandı.

Kayseri Şehir Hastanesi'nde düzenlenen basın toplantısında, Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde şehre yeni bir Tıp Fakültesi'nin kazandırılacağı açıklandı.  
Kayseri Şehir Hastanesi'nde düzenlenen programa, Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, oda başkanları ve sağlık çalışanları katıldı. Törende açılış konuşması yapan Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, "5 Mayıs 2018 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ile açılan bin 607 yataklı hastanemiz özellik ve donanım bakımından son teknolojiye sahiptir. Bugüne kadar Kayseri Şehir Hastanesinde 45 milyon laboratuar incelemesi yaptık.  Açılış yaptığımız tarihten bugüne kadar 300 bin hasta yatışı yaptık. 6 milyon poliklinik muayenesi olmak üzere toplam 7 milyon 570 bin kişiye bakmış bulunmaktayız. Pandemi sürecinde de Kayseri Şehir Hastanesi olarak son derece iyi konumdayız. Şuan hastanemizde 250 koronavirüs tedavisi gören hastamız yatıyor. Koronavirüs nedeniyle kapattığımız diğer branşlarımızı açmaya başladık" şeklinde konuştu.

Geçmiş dönem sağlık sistemi ile günümüz sağlık sistemini kıyaslayan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise, "Yıllardır birlikte çalıştığım nöbet tuttuğum meslektaşlarımla birlikte olmakta olmaktayım. Eskiyi bilmeden yeninin kıymetini bilemeyiz. Geçmiş yıllarda sağlık sistemi çok iyi değildi. Hastalar sıkıntı çekiyordu. Duvar dubara hastaneler arasında tel örgü vardı. Ameliyatlar için bıçak parası vardı. Ben hastanede çalıştığım dönemde asla bıçak parası almadım. Kimseyi göndermemek adına gerekirse bir yatakta iki kişiyi yatırdım. Hasta sevkleri o zaman dolar ve markla yapılıyordu. Şimdi Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu ile Sağlıkta ciddi dönüşümler yaşandı. Bu hastaneyi Kayseri'ye kazandırdığımız için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da, Kayseri Şehir Hastanesi'nin önemine değinerek, "İçerisinde bulunduğumuz Kayseri Şehir Hastanesi Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne Kayseri Tıp Fakültesi kurulması için büyük mücadele gösterdik. Tıp Fakültesi öğrencisinin Kayseri'de sayısının artırılması için çalışmalar yapıyoruz. Kayseri Şehir Hastanesi şuanda Sağlık Bilimleri Üniversitesine asil üye. Öğretim üyelerinin bir kısmı Sağlık Bilimleri Üniversitesi kadrosunda bir hastanedir.  Şuan burası Tıp Fakültesi değil. Tıp Fakültesinin kurulması bir üniversite bünyesinde oluyor.  Buna Cumhurbaşkanımızın onayı, YÖK'te alınan karar ve Rektörlüğün talebi ile bu süreç başlıyor" şeklinde konuştu.